Проти карантину вихідного дня: підприємці Рівненщини перекрили трасу Київ – Чоп

event 17:03 Четвер 12 Листопадаа 2020 РІВНЕ

Сьогодні, 12 листопада, на Рівненщині, люди перекрили трасу Київ – Чоп. У такий спосіб працівники та підприємці сфери громадського харчування протестували проти введення карантину вихідного дня.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

В обласному управлінні Національної поліції повідомили, що приблизно 70 осіб рухалися пішохідним переходом, чим блокували рух транспорту. 

Нардеп від Рівненщини Дмитро Соломчук та заступник голови РОДА Ігор Тимошенко прибули на місце, аби вислухати протестувальників.

На думку підприємців, такі карантинні норми не залишають шансів на виживання малому бізнесу. Вони зазначили, що обмежень за кількістю відвідувачів та суворого дотримання масочного режиму було б цілком достатньо. Це б убезпечило відвідувачів закладів харчування та допомогло залишитися бізнесу “на плаву”.

Після зустрічі з підприємцями нардеп Соломчук написав на своїй Facebook-сторінці:Вони шоковані введеними нормами, які повністю знищать бізнес. Вже зараз немає коштів, з яких виплачувати заробітну плату. Я з заступником голови ОДА Ігорем Тимошенко зустрівся з підприємцями. На їх думку, потрібно вводити карантинні норми з обмеженням кількості відвідувачів, строгим дотриманням масочного режиму та використання антисептичних засобів“.

Заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко прокоментував мітинг, який влаштували підприємці.

Коментар: Ми розуміємо, що для підприємств це дуже болісно – закриватися на вихідні дні. Але, статистика по зростанню кількості хворих та смертей, говорить про те, що один з найбільш ефективних заходів для убезпечення населення – це обмеження роботи закладів громадського харчування. Уряд пояснює, що дане рішення приймається з позиції обмеження соціальних контактів, які у суботу і неділю значно зростають“, — зазначив Тимошенко.

Окрім цього, нардеп Дмитро Соломчук, повідомив про підготовку звернення до Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

Коментар:Зараз готую термінове звернення до Прем’єр-міністра, прошу підтримати всіх депутатів фракції “Слуга Народу“, написав на своїй сторінці у facebook Дмитро Соломчук.

Акція протесту тривала з 10-ї ранку до 12:40.

Читайте також: Чи будуть працювати ринки Рівненщини у “карантин вихідного дня”

Останні новини
29.03.2024, П’ятниця
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward