Протягом наступних 4 років з вулиць Осло зникнуть легкові автомобілі

event 19:04 Неділя 04 Жовтня 2020 У СВІТІ

Протягом наступних 4 років легкові автомобілі зникнуть з міста Осло. “Правити” вулицями в центрі столиці Норвегії будуть пішоходи і велосипедисти.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Осло з населенням близько 650 тис. людей є урядовим і економічним центром Норвегії. І незабаром місто стане ще комфортнішим місцем для життя. До 2019 року зі жвавого центру міста Осло зникнуть приватні автомобілі, що дозволить звільнити 60 км для нових велосипедних доріжок і прокласти додаткові траси для громадського транспорту.

Коментар:Ми хочемо, щоб у нас був центр, вільний від автомобілів. Так буде краще для пішоходів, велосипедистів та всіх інших“, — пояснив місцевим ЗМІ нещодавно обраний провідний представник партії зелених Норвегії в Осло Лан Марі Нгуєн Берг.

До кінця року із центру міста приберуть останні 700 громадських паркувальних місць.

Коментар:Ми робимо це, щоб повернути вулиці людям. І, звичайно, це екологічно сприятливо для навколишнього середовища“, — говорить віце-мер Осло з розвитку міст Ханна Еліз Маркуссен.

Поширена в Європі тенденція

Щоб призупинити забруднення повітря, багато великих європейських міст експериментували з різними методами обмеження автомобільного руху.

У Мадриді по всьому місту створені великі зони, вільні від автомобільного руху.

У Мілані, який страждає від смогу, гостям, що подорожують на автомобілі, надаються талони на громадський транспорт.

Амстердам, місто з такою кількістю велосипедів, що їх ніде паркувати, намагався на короткий час позбутися автомобілів.

У Парижі ввели заборону на дизельні автомобілі в центрі міста і обмежують рух на короткі періоди. Минулого місяця на один день Місто Вогнів повністю звільнилося від автомобільного руху. Результат був «сюрреалістичним, моторошним і… абсолютно вражаючим».

Але всі ці зусилля тьмяніють у порівнянні з тим, що мають намір зробити в Норвегії, оскільки Осло готове стати першою європейською столицею, яка введе повну і постійну заборону на автомобільний рух у центрі міста.

Звісно, будуть винятки. Громадські транспортні засоби всіх видів, включаючи автобуси і трамваї, залишаться на дорогах. Приватні транспортні засоби, що перевозять пасажирів з обмеженими можливостями, отримають спеціальні дозволи.

Автомобілі, що займаються доставкою продукції в магазини, ресторани та інші підприємства в зоні, вільній від автомобільного руху, також отримають своєрідний пропуск.

У центрі міста Осло проживає всього лише близько 1000 осіб, а працюють тут 90 000 жителів. 11 з 57 великих торгових центрів міста також розташовані в зоні, де скоро не буде автомобілів.

За проектом звільнення від автомобілів стоїть конкретна мета: різке скорочення викидів шкідливих газів. Заборона на приватні автомобілі в центрі міста Осло є частиною більшого плану зі скорочення викидів на 50% до 2020 року (порівняно з показниками 1990 року).

Джерело: сайт The Epoch Times

Читайте також: Скільки хворий коронавірусом заразний для оточення: Комаровський розвіяв головний міф

Теги: Норвегія
Останні новини
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward