Програма президента “Нове село” підтримає розвиток малого і середнього бізнесу в регіонах

event 14:32 П’ятниця 26 Березня 2021 ПОДІЇ

Програма президента “Нове село” розроблена задля розвитку економіки держави шляхом підтримки малого та середнього бізнесу. До того ж не лише у великих, але й маленьких населених пунктах. Про це пише у своєму блозі голова Офісу Президента Андрій Єрмак.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Коментар:Програма президента “Нове село” впроваджується для системного розвитку соціальної інфраструктури. У селах будуватимуться сучасні простори, в яких працюватимуть ЦНАП, відділення пошти, аптеки, опорні пункти поліції, магазини, медичний центр. Все це може будувати і використовувати малий та середній бізнес за підтримки місцевої влади та Фонду розвитку сільських територій“, – розповідає про програму Єрмак.

За його словами, підтримка малого і середнього бізнесу вже показала свою ефективність під час кризового 2020 року, коли замість прогнозованих 8% економіка України впала тільки на 4,2%, на відміну від багатьох інших європейських країн.

Для подальшого розвитку підприємництва, в тому числі сільського, успішно впроваджується цілий комплекс сервісів і навчальних програм.

Як приклад Єрмак наводить консультаційну платформу “Дія.Бізнес”, яка дозволяє отримати значний обсяг корисної інформації, починаючи від бізнес-ідей, закінчуючи шаблонами документів та іншою консалтинговою допомогою.

Коментар:Цей портал вже відвідали 500 тис. осіб і 400 000 відкрили особисті кабінети. Онлайн-сервіс “Дія” дозволяє швидко зареєструвати нове підприємство. Половина ФОП 2020 відкрилася саме через “Дію“, – пише голова ОП. 

У майбутньому, за словами Єрмака, з процесу реєстрації ФОП людський фактор планується виключити повністю. Подібний принцип буде запроваджений і в інших державних послугах, наприклад, будівництві.

Коментар:Чому це так важливо? Тому що наше головне надбання – люди. А підприємці якраз активна частина українського суспільства. В умовах гібридної війни для України це необхідно для збереження соціально-політичної стабільності“, – пише голова Офісу Президента.

Читайте також: Керівникам “Українського вибору” Медведчука повідомили про підозри у держзраді

Останні новини
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward