НОВИНИ

“Працюватиме цілодобово”: в Україні запрацювала система електронних платежів 23/7

З 3 серпня 2020 року система електронних платежів запрацювала у режимі 23/7. Таким чином, відтепер система доступна для проведення міжбанківських платежів 23 години на добу 7 днів на тиждень.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Коментар:Відучора в Україні запрацювала система електронних платежів у режимі 23/7. Тепер клієнти банків матимуть майже цілодобовий доступ до фінансових послуг. А отже, проводити “чутливі до часу платежі” стане значно зручніше” – коментує нардеп Дмитро Соломчук.

Деталі: Зазначається, що впродовж першої доби роботи за новим регламентом платежі в СЕП здійснювали всі 75 банків України та Державна казначейська служба України, з них чотири банки (АТ “Альфа Банк”, АТ “ОТП БАНК”, АТ КБ “ПриватБанк”, АБ “УКРГАЗБАНК”) відправляли початкові платежі в СЕП до кінця доби.

У пресслужбі Нацбанку повідомляють, що загалом протягом банківського дня 3 серпня в системі було оброблено 1,6 млн платежів на загальну суму понад 119 млрд грн.

Коментар:Таке нововведення позитивно сприятиме розширенню фінансової інклюзії, впровадженню нових інноваційних інструментів безготівкового переказу коштів та зростанню частки безготівкових розрахунків“, – заявив директор Департаменту інформаційних технологій НБУ Володимир Нагорнюк.

У НБУ додали, що робота СЕП у режимі 23/7 стане першим етапом для переходу системи на цілодобовий режим роботи.

Читайте також: “Все не так страшно”: менш ніж 10% населення захворіли на COVID-19

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

Що загрожує чоловікам, які не повідомлять ТЦК про зміну місця проживання: детальне роз’яснення

Військовозобов'язаним українцям, які не повідомлять до ТЦК та СП про зміну місця проживання, може загрожувати…

36 секунд ago

На Закарпатті чоловік написав відмову від мобілізації: як його покарали

Мукачівський міськрайонний суд виніс вирок чоловікові, який написав відмову від проходження військової служби і таким…

2 години ago

На Київщині судили дитячого тренера за розбещення 13-річних дівчат

Злочинець упродовж декількох місяців схиляв потерпілих до вживання алкоголю й наркотичних засобів, після чого показував…

3 години ago

Прикордонний наряд відділу “Рівне” затримав волинян, які вплав через річку повертались в Україну

Прикордонний наряд відділу "Рівне" під час патрулювання ділянки виявив поблизу українсько-польського кордону двох чоловіків, які…

3 години ago

Чому у полуниці чорніють квітки і як із цим боротися

Багато дачників стикаються із ситуацією, коли квіти полуниці починають чорніти, інформує Ukr.Media. Звичайно, це викликає…

3 години ago

У російському Петербурзі поліцейські застрелили чоловіка, який планував вчинити суїцид

У російському Санкт-Петербурзі чоловіка, який планував вчинити суїцид, ліквідували у перестрілці. Про це повідомляють росзмі.…

4 години ago