НОВИНИ

Посівний календар на серпень 2022: які роботи проводять в саду і городі

У серпні у власників земельних ділянок і садів дуже багато роботи. Пора збирати урожай овочів і фруктів, косити пшеницю і заготовлювати лікарські рослини. У серпні грунт готують до заморозків і удобрюють на зиму. Також в кінці літа проводиться санітарна обрізка дерев, пише уніан.

• УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Місячний посівний календар підкаже, які роботи і в які дні проводяться в городі в серпні. Календар враховує фази місяця, адже вони впливають на ріст і врожайність рослин.

Місячний посівний календар на серпень 2022 по днях

1 серпня – пасинкування помідорів, пікіровка і пересадка рослин, внесення добрив, мульчування грунту. Дозволені рясні поливи. Можна посадити однорічні квіти і суницю.

2-4 серпня – посів огірків в теплицях, збір врожаю картоплі, кабачків і раннього гарбуза. Посадки всіх видів квітів. Дозволені поливи, підгодівлі і прищипування. Не рекомендується застосовувати отрутохімікати.

5-6 серпня – дуже родючі дні. Рекомендуються посіви і посадки будь-яких культур, внесення фосфорно-калійних добрив, боротьба зі шкідниками. Можна збирати капусту, але не рекомендується викопувати картоплю.

7-8 серпня – викопування картоплі, збір врожаю всіх коренеплодів, кавуна і цибулі. Посадка ампельних і в’юнких квітів. Рекомендується збирати будь-які ягоди і фрукти – вони будуть довго зберігатися. Не рекомендується проводити обрізку і поливати рослини.

9-10 серпня – посадка коренеплодів на зиму в грунт і в теплицю. Посів редису і ріпи. Збір врожаю на зберігання.  Пасинкування, прищіпка, полив, прополка, боротьба з хворобами. Посадки і пересадки багаторічних квітів. Хороші дні, щоб посадити малину і смородину, агрус, ожину.

11-13 серпня – дні повного місяця. Не рекомендується працювати з рослинами.

14-16серпень – сприятливі дні для посіву і посадки будь-яких овочів і квітів. Викопування картоплі на зберігання. Збір врожаю кавунів, дині і фруктів. Боротьба з хворобами і бур’янами. Поливи і підгодівлі дуже помірні. Не рекомендується обрізка, пасинкування і пересадка рослин.

17-19 серпня – збір врожаю перців і помідорів, посів редьки, редиски, листового салату. Внесення в землю компосту на осінь. Посадка суниці, чагарників, прищипування пагонів дерев.

20-21 серпня – збір врожаю всіх овочів, фруктів і ягід. Посадка суниці, ампельних квітів, скошування газону. Збір насіння. Можна перекопувати і рихлити ґрунт, але не рекомендується поливати рослини.

22-24 серпня – не рекомендується збирати картоплю та інші коренеплоди, інакше вони будуть водянистими і швидко зіпсуються. Не можна обприскувати рослини отрутохімікатами. Можна садити озимі культури, зелень, багаторічні квіти, вносити в землю компост на осінь.

25 серпня – збір на зберігання картоплі, моркви, цибулі, буряка. Збір насіння на зберігання. Можна рихлити і перекопувати грунт, викопувати бур’яни. Не рекомендуються посіви і посадки, поливи і підгодівлі.

26-28 серпня – дні повного місяця. Роботи в саду і городі не проводяться.

29-31 серпня – посів на зиму і в теплицю салатів і зелені, огірків, цвітної капусти. Збір насіння, підгодівля і полив, прищіпка. Посадка всіх видів квітів і ягідних кущів. Збір врожаю кавунів, дині, фруктів, буряка.

Марія Апельмон

Маша любителька побитися об заклад, про точність її прогнозу погоди. Вона знає, чи потрібно завтра брати із собою парасольку, чи краще не виходити з дому через пекельну спеку. Інколи напише прогноз погоди краще, ніж Укргідрометцентр. Окрім цього захоплюється астрологією. Полюбляє писати гороскопчики і хвалити Козерогів. Точно знає, що чекає вас сьогодні, завтра і навіть через тиждень. А ще вона не відривається від сучасної літератури (*Кідрук one love) та є поціновувачем смачного індійського чаю.

Недавні новини

8 жовтня погода в Україні помітно зміниться: прогноз синоптика

8 жовтня погода в Україні зміниться. Дощі покинуть нашу країну, покапає ще тільки на північному…

23 хв. ago

Військовий інститут назвав спеціалізацію, яка має найбільший попит серед жінок

За результатами цьогорічної вступної кампанії у Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка (ВІКНУ)…

2 години ago

У Міноборони створили Центр реагування на кіберінциденти

Міністерство оборони України створило окрему структурну одиницю, що відповідає за кіберзахист - Центр реагування на…

2 години ago

«Комета століття» та два зорепади: космічні явища, які побачать українці у жовтні

У жовтні жителі України зможуть спостерігати за двома яскравими зорепадами під назвою «Драконіди» та «Оріоніди»,…

2 години ago

В уряді порахували, яка чисельність населення України, станом на липень 2024 року

За даними МОЗ, станом на липень 2024 року чисельність населення України склала 35,8 млн людей:…

3 години ago

Найкраще підживлення для яблуні під зиму: наступного року буде великий урожай

Осіннє підживлення саду дуже важливе для успішної зимівлі та гарного врожаю наступного року. З жовтня…

3 години ago