НОВИНИ

“Попри всі антирекорди”: психотерапевт пояснив, чому українці майже не дотримуються карантину

Психотерапевт і доктор медичних наук Олег Чабан розповів, чому українці стали більш “безпечними”, ніж на початку епідемії COVID-19.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Протягом останнього тижня в Україні кілька разів фіксували антирекорди за кількістю нових інфікованих коронавірусом за добу. 

Проте, українці майже не дотримуються карантину, хоча вони ставилися до обмежень більш відповідально на початку епідемії COVID-19. 

Чабан переконаний, що причиною цьому є втома від карантину і перенасичення тими людьми, з якими українці перебували віч-на-віч під час вимушеної ізоляції.

Коментар: “Люди втомилися. Крім психічних порушень є поняття соціальної тривоги і страху, це ще не патологія, але вже фон. Люди дуже соціалізовані, і ми не можемо бути один без одного. За час еволюції у нас розвинувся “соціальний мозок”, людина повинна бути серед людей, бути в контакті. Але крім цього є ще поняття “індивідуального мозку”, воно тягнеться ще від кроманьйонців. Іншими словами: не дивлячись на свою високу соціалізацію, людина іноді повинна залишатися на одинці. А карантин змусив нас цього не робити. Тому з’явилася соціальна напруга, неможливість відпочити один від одного”, – повідомив експерт. 

Він також додав, що у звичайному житті – за рамками пандемії – сім’я вранці розходиться з тим, щоб потрапити в інші соціальні кола. Наприклад, на роботу, в школу. Проте нині ця ситуація змінилася.

Коментар: “Коли ти весь час перебуваєш з однією і тією ж людиною, починають виникати стереотипні фрази – зустрівшись на кухні, не можна ж удвох мовчати. Тобто йде якесь “зґвалтування” людського мозку, йому не дозволяють “помовчати”. Зазвичай ми мовчимо хоча б по дорозі додому або на роботу, а тут вже не можна мовчати. В результаті відбувається перенасичення людьми”, – зазначив він.

Джерело: сайт Уніан

Читайте також: “Регіони-розбійники”: де в Україні найбільше порушують карантин

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

Якою буде погода 22 травня: прогноз синоптика

Найближчими днями в Україні збережеться тепла погода, однак завтра, 22 травня, на заході України буде…

60 хв. ago

Як та коли треба поливати городину, щоб не нашкодити рослинам

Щоб виростити гарний урожай треба обов’язково дотримуватися правил поливу, щоб не нашкодити рослинам. Не всі…

2 години ago

Чому шкідливо повністю відмовлятися від вживання солі

Якщо повністю перестати додавати сіль у їжу, це може негативно позначитися на здоров'ї.  Про це…

3 години ago

У Мін’юсті назвали скільки засуджених вже подали заяви на мобілізацію

З моменту ухвалення закону про мобілізацію до ЗСУ ув’язнених чоловіків, понад 3000 осіб подали заяви…

3 години ago

Міносвіти планує розпочати наступний навчальний рік у серпні та запровадити навчальні суботи

Міністерство освіти і науки підготував рекомендації для освітнього процесу для вищих навчальних закладів. Серед них…

3 години ago

Work.ua створив окремий розділ для вакансій із бронюванням працівників

Сайт із пошуку роботи в Україні Work.ua створив окремий розділ для вакансій із бронюванням працівників. …

4 години ago