НОВИНИ

Понад мільйон гривень із застави за “продавця гуманітарки” передали на ЗСУ

На період досудового розслідування арештували 51-річного зловмисника, який продавав військову гуманітарну допомогу призначену для ЗСУ. Про це на своїй сторінці у фейсбук повідомила Нацполіція Рівненської області.

Нагадаємо, зловмисник, зі спільниками створили кілька благодійних фондів, що дозволяло їм безоплатно отримувати та завозити з-за кордону товари як гуманітарну допомогу. Втім, замість того, аби відправляти товари першої необхідності та військову амуніцію для осіб, які постраждали від збройної агресії, чи потреб ЗСУ — продавали. Злочинну схему з незаконного використання товарів гуманітарної допомоги для військовослужбовців правоохоронці припинили 23 серпня.

Дев’ятьом учасникам злочинної групи поліцейські повідомили про підозру за частиною 3 статті 201-2 КК України. Восьмеро учасників злочинного угрупування перебували під вартою, а 51-річний рівнянин — переховувався від органів досудового розслідування та понад 4 місяці перебував у розшуку.

28 грудня правоохоронці встановили місце знаходження підозрюваного: його виявили під час проведення слідчих дій у підсобному приміщенні під полицями, закритими консервацією.

Наступного дня суд обрав йому запобіжний захід у виді тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі 1 060 180 гривень, яку родичі зловмисника внесли у той же день.

Закордонний паспорт підозрюваного поліцейські вилучили у вересні під час обшуку.  

Однак за отриманою працівниками управління стратегічних розслідувань інформацією 51-річний фігурант кримінального провадження 16 січня подав заяву на виготовлення закордонного та українського паспортів, зазначивши в установі, що особисті документи начебто втратив. Поліцейські встановили, що 24 січня він отримав документи та вже планував нову втечу.

Читайте також: У Львові спіймали наркобарона, який переховувався протягом 3-х років

Учора, 25 січня, за поданим слідчим слідчого управління ГУНП в Рівненській області, погодженим прокуратурою, клопотанням суд арештував  51-річного рівнянина, але тепер без права внесення застави. Гроші внесені за попередню — перераховано у фонд Збройних сил України.

Богдан Радько

Недавні новини

11 тригерів головного болю, про які ви могли не знати

Причини головного болю можуть бути різні. Зазвичай це перевтома, ГРВІ, високий артеріальний тиск, стрес, нестача…

4 години ago

Як правильно готувати кускус: простий та смачний гарнір

Кускус, популярний у багатьох кухнях світу, останнім часом став доступним і на полицях наших магазинів.…

6 години ago

Як почистити золоті прикраси: простий спосіб повернути блиск

Ваші золоті прикраси втратили свій блиск і вкрилися пилом? Не варто хвилюватися, адже є простий…

7 години ago

Названо помилки, через які саджанці яблунь зупиняються в рості

Молоді саджанці ніжні та вимогливі до умов вирощування. Вони досить просто можуть перестати рости. Помилки…

8 години ago

Telegram — це загроза українській національній безпеці, – Буданов

Керівник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони Кирило Буданов вважає месенджер Telegram загрозою українській національній безпеці,…

9 години ago

На Закарпатті прикордонники затримали чоловіків, які п’ять днів блукали лісами

На Закарпатті чотирьох ухилянтів, які 5 днів блукали горами, затримали. Чоловіків, які планували перепливти Тису,…

9 години ago