Поліція припинила голосування на “фейковій” ДВК на Сумщині (фото)

event 17:36 Неділя 25 Жовтня 2020 ПОДІЇ

Особи, які організували імітовану дільницю, не тільки встановили передбачені законодавством реквізити, а й розіслали місцевим жителям запрошення на голосування.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Як повідомила старший інспектор відділу комунікації поліції Сумської області Олена Шевченко, інформація про діяльність під час виборів не справжньої ДВК надійшла у вигляді рапорту від працівника поліції, що перебував на місці події.

Коментар:Діяльність незаконної виборчої дільниці в с. Соснівка працівники конотопської поліції виявили під час моніторингу в мережі Інтернет подій, пов‘язаних з передвиборчою кампанією, та ситуації щодо організації самостійної Соснівської ОТГ. Деякі жителі села не мали бажання, аби їх село увійшло до складу Попівської ОТГ, тож у селі з цього приводу неоднозначна ситуація“, – зазначила Шевченко.

На вказане місце події виїхали працівники Конотопського відділу поліції, слідчого управління ГУНП в області.

Наразі з‘ясовано, що до організації цієї “виборчої дільниці” може бути причетний один із місцевих підприємців, проте дана інформація ще уточнюється.

Коментар:На даний час на місці події проводяться слідчі дії“, – наголосила Шевченко.

За її інформацією, голосування на “фейковій” ДВК припинено, люди в середину приміщення не допускаються; правоохоронці готуються зайти до приміщення на законних підставах з дозволу прокуратури, щоб продовжити слідчі дії.

Коментар: За фактом роботи несправжньої ДВК відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 157 (перешкоджання вільному здійсненню громадянином свого виборчого права) ККУ. Зловмисникам загрожує обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на той самий строк“, – підкреслила Шевченко.

На уточнююче питання, як могла статися подібна історія, Шевченко розповіла, що в с. Соснівка всі попередні вибори проходили у центрі населеного пункту у приміщенні місцевого будинку культури. На цей раз зазначене приміщення було визнане непристосованим до проведення місцевих виборів. Тож виборчу дільницю розмістили на краю села у приміщенні сільської лікарської амбулаторії.

Коментар:Цим скористалися невідомі особи, які за попередньою змовою між собою, самовільно розмістили в будинку культури так звану “додаткову” виборчу дільницю, самостійно виготовили виборчу документацію, в тому числі надруковані «власними силами» бюлетені. Місцеві виборці по інерції йшли голосувати до будинку культури, не знаючи, що справжня ДВК розміщена в іншому місці. Поліція встановлює організаторів фейкової ДВК“, – розповіла Шевченко.

Правоохоронці встановили, що особи, які організували імітовану дільницю, не тільки встановили передбачені законодавством реквізити, а й розіслали місцевим жителям запрошення на голосування.

Джерело: сайт Уніан

Читайте також: У Вараші викликали поліцію через опитування громадян

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward