Полісмен, який вбив Джорджа Флойда, може вийти на волю

event 11:07 Вівторок 09 Червня 2020 ПОДІЇ

Обвинувачений у вбивстві Джорджа Флойда екс-поліцейський зможе вийти на волю під заставу у мільйон доларів. Таку постанову виніс суд Міннеаполіса.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Суд у Міннеаполісі у понеділок, 8 червня, визначив запобіжний захід у вигляді застави у розмірі одного мільйона доларів для колишнього американського офіцера поліції Дерека Шовіна, якого обвинувачують у вбивстві Джорджа Флойда під час його затримання.

При цьому підозрюваний погодився на низку умов суду у випадку внесення за нього застави у зазначеному розмірі та звільнення з-під варти. Зокрема, Шовін не матиме права контактувати з членами родини Флойда, не матиме права працювати у сфері безпеки або забезпечення правопорядку, зобов’язаний буде здати зброю та не зможе залишати межі штату Міннесота. 

У понеділок Дерек Шовін, обвинувачений у вбивстві другого ступеня, вперше постав перед судом через відеозв’язок, перебуваючи у попередньому ув’язненні у в’язниці Міннесоти. Наступне судове слухання заплановане на 29 червня.

Нагадаємо, що 8 червня – 13-й день протестів у США. За цей час настрої непримирення розрослися далеко за межі країни. Сотні тисяч людей виходять на вулиці проти расизму та свавілля поліції. Майже два тижні на всій території США тривають акції протесту на підтримку загиблого 46-річного афроамериканця Джорджа Флойда. Загалом у сутичках з поліцією та під час погромів загинули щонайменше одинадцятеро людей. Поранених – десятки, серед них копи. Затриманих – уже понад дев’ять тисяч осіб. 

Джерело: сайт Уніан

Читайте також: “Страшенні цифри”: в Бельгії порахували вартість карантину

Теги:
Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward