НОВИНИ

Покинуті на вулиці авто будуть продавати на аукціоні: законопроєкт

В Україні планують зайнятися нічийними автомобілями, які роками ржавіють на вулицях і у дворах. Відповідний законопроєкт №10204 зареєстровано депутатом Сергієм Гривком.

У пояснювальній записці до законопроєкту зазначається, що нерідко автовласники свідомо залишають на тривалий час (або назавжди) старі машини. Вони роками стоять на вулицях, прибудинкових територіях, у парках та інших громадських місцях. Вони не тільки псують вигляд населених пунктів, а й шкодять екології.

Текст законопроєкт говорить про те, що транспорт, у якого фактично немає власника (або він не встановлений), і який простоює кинутим на об’єкті доброустрій (вулиці, дорозі, дворі, парку, пляжі тощо) щонайменше три роки, визнається безхазяйним.

Законопроєкт передбачає, що якщо таке авто простоює щонайменше 6 місяців, а інформації про власника немає, то балансоутримувач об’єкта доброустрій (голова ЖЕКу чи ОСББ) повинен буде скласти акт і надати його в районну державну адміністрацію.

Читайте також: Без прав, п’яний та в розшуку: у Києві патрульні зупинили “унікального” порушника

Голова РДА має протягом 10 днів сформувати комісію, до якої увійдуть представники адміністрації, балансоутримувача і поліції.

Протягом 3 місяців РДА розшукуватиме власника якщо не знайде – на авто встановлять табличку “Покинуте майно. Взято на облік”.

Якщо протягом 3 років господар не з’явиться, транспорт визнають безхазяйним.

Його мають вилучити та виставити на електронний аукціон, а знайдені в салоні особисті речі відправити на зберігання в поліцію.

Шевченко Тарас

Любитель складних політичних тем. Він знає, з ким зараз веде переговори Володимир Зеленський та про що думає Емануель Макрон. Окрім політики, він також з завзяттям та захопленням напише про курйози, які сталися у твоєму районі. Він - очі редакції: не пропустить жоден вибух у Білгороді та колаборанта у Мелітополі. А ще - гарно грає в шахи та готовий довго стояти в черзі за смачною кавою.

Недавні новини

В Україну прийшло “бабине літо”: прогноз синоптика

В Україні починається "бабине літо". Про це розказала синоптикиня Українського гідрометцентру Наталія Птуха, пише уніан.…

10 години ago

У Дніпрі водій збив жінку з дитиною на переході та втік з місця ДТП

У Дніпрі водій збив жінку з дитиною на переході і поїхав з місця ДТП. Правоохоронцям…

11 години ago

Зварювальник на Закарпатті вирізав дірку у мості та втік через неї до Угорщини, — ЗМІ

Під час ремонту мосту на Закарпатті зварювальник вирізав дірку у мості, і таким чином він…

11 години ago

На Одещині співробітник районного ТЦК змінював інформацію в реєстрі «Оберіг»

Співробітники ДБР викрили старшого солдата Малиновського РТЦК та СП Одеси, який за гроші вносив неправдиву…

12 години ago

Україна створить реєстр постраждалих дітей від російської агресії

Верховна Рада ухвалила закон «Про основи соціальної захищеності дітей, які постраждали внаслідок повномасштабної збройної агресії…

12 години ago

Полімерні зернові рукави – ефективний інструмент зберігання зернових культур

Технологія зберігання зерна у спеціальних полімерних рукавах передбачає створення спеціального бар'єру, щоб протидіяти впливу відкритого…

12 години ago