НОВИНИ

“Поклала в морозилку і пішла спати”: на Рівненщині суд “відпустив” жінку, яка вбила новонароджену доньку

Суд поставив крапку у шокуючій історії із вбивством немовляти, яка сталася ще у лютому цього року. Жінці дали два роки “умовно”, адже виховує неповнолітнього сина.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про Олену та її сім’ю в селі відгукуються якнайкраще – порядна, спокійна, виховує сина, працює в місцевому магазині. Коли дізналися про її жахливий вчинок, ніхто не міг повірити.

Трагедія ця сталася в селі Лютинськ Дубровицького району на Рівненщині. У лютому цього року 35-річну місцеву мешканку Олену запідозрили у вбивстві власної доньки. Новонароджене немовля знайшли у морозильній камері холодильника

Про вагітність Олена не зізнавалася рідним — ні 10-річному сину Віталію, ні співмешканцю. Вона була досить повненькою жінкою, тому ніхто із сусідів не помічав збільшений живіт. Не ставала вона і на облік у гінеколога, кажуть у місцевому медпункті.  

Коментар: Для мене її вагітність — цілковита несподіванка. Якби не приховувала, то б стала на облік“, — каже завідувачка фельдшерсько-акушерського пункту Любов Шинкар.

Олена працювала у сільському магазині. У день пологів була на роботі, ввечері потайки народила вдома дитину. Дівчинки вирішила позбутися. Кинула ще живе немовля в морозильну камеру холодильника і спокійно пішла спати. А під ранок співмешканцю поскаржилася на біль у животі, попросила відвезти до лікарні.

У Олени відкрилася кровотеча, лікарі викликали слідчих, яким вона й зізналася, як позбулася дівчинки. Розтин встановив, що немовля померло від переохолодження.

Коментар: Тіло немовляти було замотане в рушник, поміщене до пакету, а знайшли його в морозильній камері холодильника“, — розповів заступник начальника слідчого відділення поліції №1 м. Дубровиця Вадим Пінчук. 

Така жорстокість шокувала жителів Лютинська, адже 35-річну Олену знали всі, як порядну та добродушну.

Коментар: Із співмешканцем алкоголю не вживали, вона гарно виховує сина від першого шлюбу. Я не відразу повірила, що таке вчинила, адже порядна людина“, — поділилася сусідка Ніна Нестерчук.

Судово-психіатрична експертиза визнала Олену осудною. За умисне вбивство доньки вона отримала два роки “умовно”. М’який вирок зумовлений пом’якшувальними обставинами: жінка виховує неповнолітнього сина, не мала нарікань від соціальних служб.

Коментар: Жінка повністю визнала свою вину. Пояснила, що перебувала у важкому емоційному стані, мала сильний біль. Однак до кінця не може пояснити, чому так сталося, частково не пам’ятає“, — наголосила державний обвинувач, прокурор Дубровицького відділу прокуратури Наталія Агатинська.

Олена й далі проживає в будинку, де заморозила немовля. Її не покинув співмешканець. Але з продуктового магазину Олену звільнили. Тепер працює на сезонних роботах у селі, нині місцевому фермеру допомагає збирати на полі капусту. 

Обличчя приховує і не йде на контакт: обговорювати трагедію з власним малюком категорично відмовляється. І досі ні правоохоронці, ні односельчани так і не дізналися мотиву її страшного вчинку.

Джерело

Читайте також: Сьогодні 6 вулиць Рівного та декілька навколишніх сіл залишаться без світла

Марія Апельмон

Маша любителька побитися об заклад, про точність її прогнозу погоди. Вона знає, чи потрібно завтра брати із собою парасольку, чи краще не виходити з дому через пекельну спеку. Інколи напише прогноз погоди краще, ніж Укргідрометцентр. Окрім цього захоплюється астрологією. Полюбляє писати гороскопчики і хвалити Козерогів. Точно знає, що чекає вас сьогодні, завтра і навіть через тиждень. А ще вона не відривається від сучасної літератури (*Кідрук one love) та є поціновувачем смачного індійського чаю.

Недавні новини

Торт без випічки: легкий рецепт за 15 хвилин

Торт без випічки. Часу на приготування потрібно 15 хвилин. Назва повністю відповідає, тому що зіпсувати…

2 години ago

Неконтрольований потяг до їжі: учені виявили несподіваний фактор, який на це впливає

В людей, які відчувають себе самотніми, виявили зміни в нейронних реакціях мозку. Це може пояснити,…

3 години ago

Як правильно поливати рослини, не завдаючи їм шкоди: поради городникам

Поливати рослини - це не просто лити на них воду. Це ціла наука, яка потребує…

4 години ago

У Києві викрили “бізнесмена”, який продавав місця на кладовищі за гроші

У Києві судитимуть доглядача Жулянського кладовища, який за три тисячі доларів США «бронював» місце на…

5 години ago

На Рівненщині командир танка “відсидить” 5 років за дезертирство

На Рівненщині засудили командира танка, який втік з військової частини.  Про це йдеться у рішенні…

5 години ago

На Харківщині шахрай під виглядом священника обікрав храм: чоловіку загрожує до 3 років тюрми

28-річного жителя Харківщини викрили у шахрайстві під виглядом священника. Про це повідомили у відділі комунікації…

6 години ago