“Почали призов резервістів”: Росія готується до масштабних бойових дій

event 13:13 Четвер 02 Липня 2020 ПОДІЇ

Російський політолог Валерій Соловей повідомляє, що Путін може готуватися до війни з Україною.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Незважаючи на світову кризу, викликану пандемією коронавірусу, російський президент Володимир Путін може готуватися до війни з Україною.

Про це повідомив російський політолог Валерій Соловей, коментуючи указ глави РФ про призов громадян, які перебувають в запасі, на військові збори в 2020 році.

Особливістю призову є те, що вперше не вказана тривалість самих зборів, хоча раніше вони проходили до двох місяців. Відомо, що в цьому році будуть залучені також нацгвардійці, держохорона та ФСБ.

Коментар: Військові збори – це регулярна практика, але указ цього року дійсно відрізняється від попередніх. У сукупності з іншими ознаками його можна розцінювати і як підготовку до військових дій відносно України, і як шантаж з початком подібних дій. Україну хочуть примусити до вступу в союз з Росією і Білоруссю. А пандемія, коли весь світ зайнятий боротьбою з вірусом, на думку Путіна, якраз найзручніший час для військових маневрів“, – підсумував Соловей.

Зауважимо, що заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар заявив, що будь-які навчання збройних сил Росії можуть досить швидко перейти в активну фазу бойових дій.

Коментар: Ризик зростає і військові чітко розуміють загрози від таких акцій. Наше завдання – донести інформацію про реальність такої небезпеки до міжнародного співтовариства, що ми робимо в ООН, ОБСЄ і на двосторонньому рівні“, – запевнив він.

Джерело: сайт Obozrevatel

Читайте також: Дезінформація про коронавірус була масовою – дані аналізу експертів

Теги:
Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward