“Платні стікери та купа реклами”: Дуров оголосив про плани монетизувати Telegram

event 12:59 Середа 23 Грудня 2020 ПОДІЇ

Засновник Telegram Павло Дуров оголосив про плани монетизувати роботу месенджера. За його словами, до цього він оплачував рахунки компанії з особистих заощаджень, але в міру зростання Telegram його підтримка стала обходиться в сотні мільйонів доларів в рік. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Всі поточні сервіси месенджера залишаться безкоштовними, запевнив Дуров. Монетизація буде забезпечена шляхом додаткових функцій і рекламної платформи.

Telegram почне монетизувати з наступного року, уточнив Дуров. Це буде відбуватися “ненав’язливо, більшість користувачів навряд чи помітять будь-які серйозні зміни”, пообіцяв він. Всі поточні сервіси Telegram залишаться безкоштовними, реклами в особистих і групових чатах не буде.

Монетизація буде здійснюватися шляхом додаткових функцій для бізнес-команд і користувачів з розширеними потребами, пояснив Дуров. Крім того, месенджер розробить рекламну платформу для Telegram-каналів з великою аудиторією. Вони і зараз заробляють на рекламі, іноді через сторонні сервіси, зазначив підприємець. Якщо популярні публічні канали будуть монетизувати через рекламну платформу, власники цих каналів отримають безкоштовний трафік пропорційно їх охопленням, додав Дуров. А якщо до поточних безкоштовних стікерів додадуться, наприклад, платні з розширеними можливостями, художники цих стікерів також отримають частину доходу.

Джерело: сайт The Bell

Читайте також: Вчені розповіли, скільки тримається захист від коронавірусу у перехворілих і вакцинованих

Теги: Telegram
Останні новини
29.03.2024, П’ятниця
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward