“Перший онлайн-забіг у Рівному”: хто переміг в щорічному півмарафоні “Сильні духом 2020”

event 10:14 Вівторок 04 Серпня 2020 ПОДІЇ

В Рівному відбувся легкоатлетичний забіг “Сильні духом-2020”. Цього року захід вперше відбувався онлайн, у зв’язку з карантинними обмеженнями в країні.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: В останню неділю липня відбувся забіг “Сильні духом”. Це вже 34-ий такий щорічний пробіг. У ньому взяли участь близько 200 учасників. Серед них були спортсмени не лише з України, але й з Ізраїлю, Естонії, США та Румунії. 

Окрім цього, до пробігу долучилися ще й люди з інвалідністю. Зауважимо, що участь у заході та реєстрація були повністю безкоштовними.

Коментар: Коли відбувається звичайний забіг учасники зустрічаються у напередодні визначеному місці. Потім вони всі разом стартують та кожен біжить свою дистанцію. При онлайн-забігові таке зробити неможливо. Тут кожен учасник біжить сам з додатком, який фіксує час та темп з яким він пробіг“, – коментує співорганізаторка забігу Леся Салямон.

Через карантин кожен учасник біг окремо на тій локації, яку обирав сам. Проте, дозволялося пересуватися спільно невеликими групами. Бігуни змагалися на дистанціях 21, 10, 5 або 2,5 кілометра. Останню спеціально створили для дітей.

Одним з основних завдань онлайн-забігу був вибір конкретного додатка. Він фіксував дистанцію, яку подолав учасник. В кінці пробігу кожен з бігунів повинен був надіслати дані організаторам для перевірки.

Коментар: Одним з найпопулярніших додатків, які використовували учасники була Strava. За допомогою неї можна було легко фіксувати дистанцію, яку пробіг учасник. Проте, багато бігунів скаржилися на дощову погоду, що стало причиною численних технічних проблем. Наприклад, було таке, що учасники пробігали швидше, ніж показав їх додаток“, – додає співорганізаторка пробігу.

Найкращий результат на дистанції 2,5 кілометра показав Чурилович Юрій серед чоловіків та Чубай Марія серед жінок. Переможцями у своїх вікових категоріях на дистанції 5 кілометрів стали Рябікова Варвава, Коцар Дмитро, Чурилович Людмила, Самолюк Назар, Кондратенко Дарія, Стецюк Дмитро, Харечко Наталія та Гонтар Олександр. 

Відстань в 10 кілометрів найшвидше подолали Бурачинський Роман, Малихіна Ірина, Гарбар Антон, Ходаковська Людмила, Зимоглядов Юра, Гуцало Олена та Слободенюк Руслан. А на півмарафонській дистанції в 21 кілометр найкращі результати кожен у своїй віковій категорії показали Шевчук Даша, Мустафьєв Олександр, Мороз Юлія, Юрчик Дмитро, Григоренко Ірина, Свириденко Максим, Станко Світлана, Чубай Олександр, Іванішева Тетяна та Бондарев Констянтин.

В такому ж форматі організатори планують провести щорічний “Забіг у вишиванках”. Такий захід традиційно відбувається кожного року до Дня Незалежності України. Проте, в онлайн-режимі він пройде вперше.

Читайте також: “Шпильку обміняла на автомобіль”: американка поділилась деталями свого челенджу

Теги:
Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward