НОВИНИ

Переведення годинника 2021: коли Україна перейде на зимовий час

Переведення годинників на літній і зимовий час 2021 Україна намагалася скасувати наприкінці цієї зими. Проте Рада не змогла скасувати перехід на літній час і тепер на українців чекає ще одне переведення годинників у жовтні 2021 року.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: В Україні почали переводити годинник у квітні 1981 року. А в роки незалежності Кабінет міністрів розписав всю процедуру у своїй травневій постанові №509 двадцятип’ятирічної давності.

Як і наказує документ, перехід на зимовий час 2021 пройде в останню неділю жовтня. Стрілки годинника на годину назад повернуться в зазначену ніч (це 31 жовтня 2021) рівно о четвертій годині ночі.

Навіщо переводять годинники в Україні 2021 на зимовий час?

Багато вчених відзначає, що сезонне переведення годинників провокує розвиток імунних і серцево-судинних захворювань, адже воно змінює біологічні ритми людини. У свою чергу любителі перевести стрілки говорять про економію електроенергії: тобто ділова активність людей як би зсувається на більш світлий час доби.

Так чи інакше, практика переведення годинників досі зберігається в сотні країн. У той же час ті ж Штати і Канада переходять на літній час не повністю (низка регіонів там стабільно живе за зимовим часом).

Читайте також: За півстоліття через кліматичні явища загинули понад два мільйони людей — ООН

А ось країни Євросоюзу в більшості своїй бажають зберегти постійним літній час. І щоб “київський час” відповідав європейським стандартам (тобто “часовий дисбаланс” не заважав економічним і дипломатичним питанням) Україна і відправила на доопрацювання законопроєкт про скасування літнього часу.

Відтак поки що Україна переводить годинник на зимовий час – і чекає рішення депутатів, чи потрібно буде переводити годинник на літній час в 2022 році.

Джерело

Марія Апельмон

Маша любителька побитися об заклад, про точність її прогнозу погоди. Вона знає, чи потрібно завтра брати із собою парасольку, чи краще не виходити з дому через пекельну спеку. Інколи напише прогноз погоди краще, ніж Укргідрометцентр. Окрім цього захоплюється астрологією. Полюбляє писати гороскопчики і хвалити Козерогів. Точно знає, що чекає вас сьогодні, завтра і навіть через тиждень. А ще вона не відривається від сучасної літератури (*Кідрук one love) та є поціновувачем смачного індійського чаю.

Недавні новини

Шоколадний брауні у мікрохвильовці за 5 хвилин: легкий рецепт

Найшвидший, з мінімуму продуктів, нашвидкуруч! Шоколадний брауні в мікрохвильовій печі готується в горнятку за 5…

53 хв. ago

Мила агресія: чому хочеться вкусити тих, кого любиш

Дивно, але бажання вкусити близьку та дорогу людину є частиною широкого спектра емоцій і не…

2 години ago

Народні методи підживлення овочевих культур: прості й доступні способи

Підживлення - це важливий етап догляду за овочевими культурами, який допомагає їм краще рости, рясніше…

3 години ago

Жителя Чернівців засудили до умовного покарання за незаконне зберігання 5,5 кг ртуті

Жителя Чернівців засудили до умовного покарання за незаконне зберігання 5,5 кг ртуті. В суді встановили,…

4 години ago

У Львові суд оштрафував священника УПЦ МП, який роздавав проросійські книжки

Личаківський районний суд Львова визнав винним 44-річного обвинуваченого винним у розпалювання національної та релігійної ворожнечі…

4 години ago

В одній із багатоповерхівок Києва стався вибух: є постраждалі

У ніч на 28 квітня біля однієї із багатоповерхівок у Святошинському районі Києва стався вибух.…

5 години ago