“Перемогла COVID-19”: в чому секрет єдиної країни, яка не вводила карантину

event 11:02 Середа 05 Серпня 2020 ПОДІЇ

Науковці розповіли, як Швеції вдалося вистояти проти коронавірусу без карантину.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Швеція – одна з небагатьох країн Європейського Союзу і навіть всього світу, яка не запровадила жорсткий карантин через пандемію коронавірусу. У країні продовжувало все працювати, не виснажуючи економіку.

Головний епідеміолог країни Андерс Тегнелла порадив не вводити жорсткий карантин в країні та який вирішив піти наперекір загальносвітовим принципам боротьби з коронавірусом. Він вважав, що шведам краще перехворіти, живучи звичайним життям, ніж зробити це, сидячи на карантині, і не виснажувати економіку.

Медицина працювала в першу чергу з групами ризику – літніми людьми, вагітними жінками, діабетиками. Однак попри це, половина всіх жертв пандемії у Швеції проживали саме в спеціалізованих установах для літніх людей. Пізніше влада відкрито визнала, що не впоралася із захистом уразливого населення.

Українські інфекціоністи та епідеміологи постійно підкреслюють, що такі цифри у Швеції завдяки їхньому менталітету – люди там завжди тримають дистанцію не тільки зі знайомими, але навіть з рідними.

Колишній санітарний лікар України Святослав Протас вважає, що шведи уникли перенавантаження медицини, оскільки добре організовані та мають гідну профілактичну базу.

Однак у світових ЗМІ методика Швеції більше натикається на критику, ніж на зразок для наслідування. Головного епідеміолога майже звинувачують в тому, що він проводить небезпечний експеримент на людях. Мовляв, карантин дозволив би зберегти життя більшої кількості людей, адже 5 тисяч 743 смерті для десятимільйонної країни – не малі цифри.

Джерело: сайт OBOZREVATEL 

Читайте також: Більш ніж двадцять: які вулиці Рівного сьогодні залишаться без світла

Теги:
Останні новини
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
Читати більше новинarrow_forward