НОВИНИ

Перемога близько: 10 пісень, що стали символами війни України з Росією

За більш ніж три місяці війни українські артисти випустили чимало композицій для того, щоб підняти бойовий дух своїх слухачів. Популярними стали і старі пісні, які після нещадних обстрілів з боку РФ знайшли новий сенс. Пропонуємо вам оновити свій плейлист, пише Уніан

• УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Христина Соловій – Українська лють

Авторські слова пісні артистки покладені на музику італійської “Bella Ciao”. Ця символічна композиція показує – українців не зламати. 

Христина Соловій – Я твоя зброя

Ще одна пісня від Христини.

Коментар:Українці націлені на перемогу, щоб знову жити під мирним небом, повернутися додому, возз’єднатися з сім’ями, відчувати свободу і робити звичні речі: гуляти по вільному Києву, їздити на море у вільний Крим. Бажання перемогти є нашою найсильнішою зброєю“, – прокоментувала артистка свою роботу.

Jerry Heil – #МОСКАЛЬ_НЕКРАСІВИЙ (ГЕТЬ З УКРАЇНИ)

У назву композиції і в її основу лягло висловлювання Андрія Данилка (Вєрки Сердючки) на одному зі своїх виступів. Трек швидко став вірусним. 

МЮСЛІ UA ft MC PAPA – VOVA їВаѕһ їх Blyad’

Олександр Поворознюк встиг прославитися як майстер “міцного слівця”. Його висловлювання навіть стали основою популярного хіта, який зараз є одним з найбільш популярних в TikTok. 

Ed Sheeran – 2step ft Antytila

Всесвітньо відомий виконавець Ед Ширан ще в 2021 році був в Україні. На вулицях Києва він знімав свій кліп, який презентував вже після повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Після прем’єри британський виконавець запропонував українському артисту Тарасу Тополі записати спільну нову версію цієї композиції. Попри те, що Тополя зараз в лавах ЗСУ, він все ж зміг записати своє виконання. 

Океан Ельзи – Місто Марії

У Вакарчука вже є чимало легендарних композицій. Україна і весь світ чекають з нетерпінням того, “коли настане день, закінчиться війна”, щоб обійняти своїх рідних. Після бомбардування портового міста Маріуполь в Донецькій області Святослав написав зворушливу композицію “Місто Марії”, в якій зазначив – місто стоятиме “доки над гордим Азовом сонце встає”. 

Kozak System – Подай Зброю

Пісні Kozak System вже більше чотирьох років, але особливо популярною і актуальною вона стала саме зараз зі зрозумілих причин. 

Один в каное – “У мене немає дому”

На жаль, сотні тисяч людей зіткнулися з тим, що залишилися без будинку. Чийсь будинок розбомбили окупанти, а хтось залишив рідне місце, бо рятував від війни своє життя і життя своїх близьких. 

Батько наш – Бандера – ROMAX & Макс Міщенко

Ще одна культова композиція, яка буквально підірвала TikTok.

Kalush Orchestra – Стефанія

Ця добірка була б неповною без групи, яку полюбили мільйони. У такий непростий час артисти знайшли в собі сили представити Батьківщину на найпрестижнішому музичному конкурсі і вибороли перемогу. Стефанія – це не лише образ мами фронтмена гурту, а образ усіх мам, чиї діти пішли на війну захищати Україну. 

Стефанія мамо, мамо Стефанія, розквітає поле, а вона сивіє…

Марія Апельмон

Маша любителька побитися об заклад, про точність її прогнозу погоди. Вона знає, чи потрібно завтра брати із собою парасольку, чи краще не виходити з дому через пекельну спеку. Інколи напише прогноз погоди краще, ніж Укргідрометцентр. Окрім цього захоплюється астрологією. Полюбляє писати гороскопчики і хвалити Козерогів. Точно знає, що чекає вас сьогодні, завтра і навіть через тиждень. А ще вона не відривається від сучасної літератури (*Кідрук one love) та є поціновувачем смачного індійського чаю.

Недавні новини

Експерти розповіли, які шкідники найчастіше вражають тую: як захистити рослину

Щоб туї росли пишними й були завжди зеленими, треба їх захищати від шкідників, які їх…

50 хв. ago

Названо знаки Зодіаку, які ризикують залишитися без грошей на цих вихідних

Астрологи назвали два знаки Зодіаку, чиє фінансове становище може серйозно похитнутися. На думку експертів, вони…

2 години ago

У Києві поліцейські затримали чоловіка з чотирма відрами канабісу

Правоохоронці затримали у Києві озброєного наркодилера під час збуту десяти кілограмів канабісу. Про це повідомляє…

3 години ago

У Києві викрили фейкових агробізнесменів, які хотіли заволодіти 25 млн грн банку

У Києві затримали "на гарячому" трьох шахраїв, які намагалися за підробленими документами заволодіти 25 мільйонами…

3 години ago

Перед вихідними в Україну прийде похолодання: де знизиться температура

Із п'ятниці, 3 травня, погода в Україні почне змінюватися. На півночі країни, а також місцями…

4 години ago

Ціни на банани б’ють всі рекорди

В Україні рекордно зросли ціни на банани, що спричинили кліматичні зміни у Центральній Америці та…

6 години ago