НОВИНИ

Паспорт з “Дії” перестали приймати у пунктах пропуску на кодоні – ДПС

Українцям під час в’їзду або виїзду з країни процедуру спрощувала можливість пред’явлення е-документів у додатку “Дія”, але Державна прикордонна служба більше їх не прийматиме.

Подробиці розповів начальник відділу організації прикордонного контролю штабу Західного регіонального управління Держприкордонслужби Ігор Матвійчук в інтерв’ю Interfax.

За його словами, причиною стало те, що співробітники ДПСУ дедалі частіше виявляли факти підробки програмного забезпечення застосунку «Дія» та фальшиві документи в ньому.

“Так, при намаганні перетнути кордон, чоловік стверджував, що є багатодітним батьком, надавши три свідоцтва про народження у додатку «Дія». Однак під час перевірки з’ясувалося, що людина намагалася ошукати співробітників ДПСУ, демонструючи фальшиві документи в підробленому додатку”, – зазначив Матвійчук.

Читайте також: В Україні зроблять вивчення англійської мови доступним для всіх – Шмигаль

Тому Держприкордонслужба запровадила обмеження на використання додатку під час перетину кордону. В той самий час Матвійчук підкреслив, що повна відмова від роботи із застосунком не передбачається.

Співробітникам ДПСУ дозволено приймати електронні документи, що підтверджують інвалідність. Також українці можуть пред’явити е-документ, що підтверджує статус пенсіонера, зокрема електронне пенсійне посвідчення.

Матвійчук зазначив, що паспорт у додатку “Дія” призначений виключно для ідентифікації особи та не полегшує перетин кордону.

Шевченко Тарас

Любитель складних політичних тем. Він знає, з ким зараз веде переговори Володимир Зеленський та про що думає Емануель Макрон. Окрім політики, він також з завзяттям та захопленням напише про курйози, які сталися у твоєму районі. Він - очі редакції: не пропустить жоден вибух у Білгороді та колаборанта у Мелітополі. А ще - гарно грає в шахи та готовий довго стояти в черзі за смачною кавою.

Недавні новини

Міноборони випустило нову версію застосунку “Резерв+”

Міністерсто оборони України випустило оновлення для застосунку "Резерв+". У новій версії додатку представлено кілька важливих…

8 години ago

Чотири знаки Зодіаку здійснять прорив у кар’єрі до кінця місяця

Кар'єра - це те, до чого багато хто прагне, і для деяких знаків Зодіаку цей…

9 години ago

На Львівщині сталася ДТП з постраждалими: один з водіїв був напідпитку

ДТП виникла 6 жовтня близько пʼятої вечора на трасі Київ-Чоп у Золочівському районі. Про це…

10 години ago

8 жовтня погода в Україні помітно зміниться: прогноз синоптика

8 жовтня погода в Україні зміниться. Дощі покинуть нашу країну, покапає ще тільки на північному…

10 години ago

Військовий інститут назвав спеціалізацію, яка має найбільший попит серед жінок

За результатами цьогорічної вступної кампанії у Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка (ВІКНУ)…

12 години ago

У Міноборони створили Центр реагування на кіберінциденти

Міністерство оборони України створило окрему структурну одиницю, що відповідає за кіберзахист - Центр реагування на…

12 години ago