НОВИНИ

Парламент схвалив законопроєкт про підтримку державою мікро, малого та середнього бізнесу

3 вересня Верховна Рада України внесла зміни до Держбюджету-2020 щодо надання державних гарантій на портфельній основі, розроблені Міністерством фінансів України та доопрацьовані разом з депутатським корпусом.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Запропонований законопроєкт спрямований на підтримку державою суб’єктів господарювання мікропідприємництва, малого та середнього підприємництва. Які у більшості випадків мають високий кредитний ризик, у тому числі, через відсутність достатнього для банків забезпечення своїх кредитних зобов’язань. 

Коментар:Урядом здійснюються усі можливі заходи для забезпечення підтримки бізнесу в умовах карантинних обмежень та для швидкого відновлення і розвитку  економіки після кризи. Завдяки запропонованому Урядом механізму, який сьогодні схвалив Парламент, 5 мільярдів гривень у вигляді державних гарантій на портфельній основі може бути спрямовано на підтримку мікро, малого та середнього бізнесу“, – зазначив заступник Міністра фінансів України Василь Шкураков.

Деталі: Подібні механізми надання державної підтримки  використовується багатьма іншими країнами для стимулювання економіки (ФРН, Іспанія, Великобританія, Франція, Італія, Австрія, Норвегія, Данія, Швеція, Польща та інші країни), що особливо актуально враховуючи негативний вплив пандемії коронавірусу.

Важливо зазначити, що прийнятим Законом також передбачено можливість впровадження фінансово-кредитних механізмів забезпечення громадян України доступним житлом. 

Джерело: сайт Рівне Медіа

Читайте також: “Тут проживала сім’я, яка керувала поселенням”: у Гощі археологи виявили житло та давньоруську піч (фото)

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

Міноборони назвало розмір зарплат військових та винагород за знищену техніку окупантів

Військовослужбовець, який воює безпосередньо на лінії зіткнення, отримуватиме 20,1 тис. грн основного грошового забезпечення, плюс…

53 хв. ago

Любовний гороскоп на травень 2024 року: Розширене тлумачення

Травень 2024 року буде місяцем контрастів та емоційних змін для всіх знаків зодіаку. Очікуйте на…

1 годину ago

Перерахунок пенсій у травні: у кого з пенсіонерів зростуть виплати

На частину пенсіонерів у травні чекає перерахунок виплат. Пенсії зростуть для людей, старших за 70…

1 годину ago

У Польщі відповіли, за яких умов депортуватимуть українців

Рішення про повернення Україні чоловіків призовного віку з-за кордону має ухвалюватися на рівні Євросоюзу.  Про…

2 години ago

У Рівному внаслідок ДТП травмувався пенсіонер

У Рівному в ДТП травмувався велосипедист. Про це повідомили в пресслужбі поліції Рівненщини. Автопригода сталася…

2 години ago

Чим потрібно підживити абрикос навесні

У світі садів і городів, де кожна пора року приносить свої виклики, весна — це…

2 години ago