“Пандемія проти шкідливих звичок”: як через COVID-19 заборонили куріння й продаж алкоголю

event 14:34 Четвер 12 Листопадаа 2020 У СВІТІ

Через значне поширення коронавірусної хвороби Туреччина та Швеція ввели нові карантинні обмеження, які стосуються шкідливих звичок.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Так, Туреччина заборонила курити в громадських місцях, а Швеція — продавати і купувати алкоголь після 22:00.

Як пише AP, нове обмеження Туреччина ввела ввечері 11 листопада на території всієї країни. У Міністерстві внутрішніх справ Туреччини зазначають, що курити не можна на людних вулицях, зупинках громадського транспорту та площах.

Там пояснюють, що ввели таку заборону, бо люди знімають захисні маски, коли курять, а цього робити не можна.

А от у Швеції вводять заборону на продаж алкоголю після 22:00, бо дуже багато людей “занадто розслабилися”. Це правило стосується також ресторанів, барів і нічних клубів, повідомив, прем’єр-міністр Швеції Стефан Левен, пише The Local.

Це означає, що всі заклади харчування з ліцензією на продаж алкоголю повинні закриватися не пізніше ніж о 22:30, зазначив він.

Також прем’єр каже, що уряд готовий посилювати карантин, якщо це буде необхідно.

Міністерка охорони здоров’я Швеції Лєна Халленгер назвала бари “місцем підвищеного ризику”. Каже, що це не лише через масові скупчення людей, а й через алкоголь, який може ослабити пильність.

Зазначимо, зміни, ухвалені урядом Швеції, ще не запрацювали. Їх має затвердити парламент — тоді вони стануть законом. Планується, що обмеження діятимуть з 20 листопада і до кінця лютого 2021 року.

Ситуація з коронавірусом у цих країнах

У Туреччині та Швеції, як і в багатьох країнах світу, нині черговий спалах коронавірусної інфекції. За даними карти поширення коронавірусу Університету Джонса Хопкінса, загалом в Туреччині вже зафіксували понад 400 тисяч випадків COVID-19. Померли 11 145 пацієнтів. У Швеції загалом виявили вже 166 тисяч випадків, понад 6 тисяч пацієнтів померли. 

Також, як пише Financial Times, влада Швеції визнала своєю помилкою прогноз щодо ситуації з коронавірусом восени. Раніше вона вважала, що справлятиметься краще, ніж інші скандинавські країни. Водночас нині у Швеції більше випадків інфікування, госпіталізації та смертей у перерахунку на душу населення, ніж у сусідів. 

Джерело: сайт Громадське

Читайте також: У МОЗ розповіли, скільки доз вакцини від COVID-19 отримає Україна

Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward