НОВИНИ

П’ять найкрасивіших річкових пляжів України (фото)

Альтернатива морським курортам – це відпочинок біля озер, річок і водосховищ. Про найкращі річкові пляжі – читайте в матеріалі.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Шалений потік відпочивальників на пляжах Одеси спричинений пандемією коронавірусу у світі. Тому внутрішній туризм цього року стрімко пішов угору.

Найгарніші річкові пляжі України

Пляж “Центральний” (Київ, Труханів острів)

“Центральний” пляж розташований у центрі Києва, поруч із метро “Поштова площа”. На території пляжу є багато кафе з їжею. Переваги пляжу – неймовірна краса природи навколо, багато вільного місця для пікніків та просто відпочинку. 

З берегової лінії відкривається вид на вежі стадіону Динамо, Арку дружби народів і схили Володимирської гірки. Якщо дивитися на Центральний пляж, то трохи ліворуч від моста є парашутна вежа.

Пляж “Пушкінський” (Черкаси)

У Черкасах на пляжі “Пушкінський” є рятувальна вежа, дитячий майданчик, облаштовані доріжки, лежаки та парасольки. На пляжі працюють рятувальники, на території вони перебувають з 10 до 19 години. 

Також на території є 3 туалети: для жінок, чоловіків та людей з інвалідністю. Після реконструкції цей пляж став найулюбленішим у місті. Дніпро так широко розлився, що здається, ніби ви перебуваєте не на річці, а на морі.

Пляж “Мануйлівський” (Дніпро)

“Мануйлівський” розташований відразу при з’їзді з Нового мосту. Пляж працює цілодобово, а на території чергують рятувальники. Пляж передбачає роздягальні, душові кабінки, туалети та питні фонтани. 

Якщо ви боїтеся згоріти на сонці, то можете обрати собі місце під покрівлею. Неподалік є кав’ярні та альтанки в яких можна поїсти та відпочити.

Пляж “Золотий берег” (Чернігів)

“Золотий берег” – єдиний офіційний пляж міста. Напередодні початку купального сезону комунальники завозять туди пісок, а водолази обстежують дно. Біля пляжу є платна стоянка.

Довжина – 300 метрів. На території є спортивний майданчик, туалети, баня, намети, де продають напої та їжу, колонки з проточною водою, роздягальні, лавочки з дахом, батут, тенісний стіл і навіть працюють велорикші. Працює команда рятувальників та медики.

Журавлиний гідропарк (Харків)

Найпопулярніше місце для відпочинку жителів Харкова – це Журавлиний гідропарк. На території гідропарку є безкоштовні та платні пляжі. Платний пляж “Акважур” обладнаний парасолями та лежаками, також тут є настільний теніс і можливість покататися на човні. 

На території є медпункт і рятувальники. Для дітей є водні гірки, дитяче містечко та батути.

Джерело: сайт 24 канал

Читайте також: Україну по-новому поділили на карантинні зони: хто потрапив в “червону” зону

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

Названо знаки Зодіаку, які стануть набагато щасливішими у травні: хто вони

Астрологи назвали три знаки Зодіаку, чиє життя налагодиться вже в травні цього року. Це буде…

3 хв. ago

За кордон за 2,5 млн грн: на Буковині викрили нову схему для ухилянтів

Правоохоронці перекрили у Чернівецькій області черговий канал переправлення військовозобов’язаних чоловіків за кордон.  Про це повідомляє…

6 хв. ago

Завтра в Україну прийде похолодання: прогноз синоптика

У п'ятницю, 3 травня, в Україні очікується зниження температури повітря.  Про це повідомила синоптик Наталка…

13 хв. ago

Захід заморожує активи Росії, але чи може Росія відповісти тим самим?

Західні країни хочуть конфіскувати заморожені російські активи на суму близько 300 мільярдів доларів США по…

1 годину ago

Для чого, та як правильно використовувати тирсу на городі та в саду

Використання тирси на городі та в саду дійсно хороша практика, якщо користуватися нею правильно, інформує…

1 годину ago

“Нова пошта” компенсує вартість усіх посилок, які згоріли в одеському депо внаслідок обстрілу

росія ракетним ударом по Одесі знищила не лише депо і вантажне відділення «Нової пошти», а…

1 годину ago