П’ять найкрасивіших річкових пляжів України (фото)

event 16:04 П’ятниця 14 Серпня 2020 ПОДІЇ

Альтернатива морським курортам – це відпочинок біля озер, річок і водосховищ. Про найкращі річкові пляжі – читайте в матеріалі.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Шалений потік відпочивальників на пляжах Одеси спричинений пандемією коронавірусу у світі. Тому внутрішній туризм цього року стрімко пішов угору.

Найгарніші річкові пляжі України

Пляж “Центральний” (Київ, Труханів острів)

“Центральний” пляж розташований у центрі Києва, поруч із метро “Поштова площа”. На території пляжу є багато кафе з їжею. Переваги пляжу – неймовірна краса природи навколо, багато вільного місця для пікніків та просто відпочинку. 

З берегової лінії відкривається вид на вежі стадіону Динамо, Арку дружби народів і схили Володимирської гірки. Якщо дивитися на Центральний пляж, то трохи ліворуч від моста є парашутна вежа.

Пляж “Пушкінський” (Черкаси)

У Черкасах на пляжі “Пушкінський” є рятувальна вежа, дитячий майданчик, облаштовані доріжки, лежаки та парасольки. На пляжі працюють рятувальники, на території вони перебувають з 10 до 19 години. 

Також на території є 3 туалети: для жінок, чоловіків та людей з інвалідністю. Після реконструкції цей пляж став найулюбленішим у місті. Дніпро так широко розлився, що здається, ніби ви перебуваєте не на річці, а на морі.

Пляж “Мануйлівський” (Дніпро)

“Мануйлівський” розташований відразу при з’їзді з Нового мосту. Пляж працює цілодобово, а на території чергують рятувальники. Пляж передбачає роздягальні, душові кабінки, туалети та питні фонтани. 

Якщо ви боїтеся згоріти на сонці, то можете обрати собі місце під покрівлею. Неподалік є кав’ярні та альтанки в яких можна поїсти та відпочити.

Пляж “Золотий берег” (Чернігів)

“Золотий берег” – єдиний офіційний пляж міста. Напередодні початку купального сезону комунальники завозять туди пісок, а водолази обстежують дно. Біля пляжу є платна стоянка.

Довжина – 300 метрів. На території є спортивний майданчик, туалети, баня, намети, де продають напої та їжу, колонки з проточною водою, роздягальні, лавочки з дахом, батут, тенісний стіл і навіть працюють велорикші. Працює команда рятувальників та медики.

Журавлиний гідропарк (Харків)

Найпопулярніше місце для відпочинку жителів Харкова – це Журавлиний гідропарк. На території гідропарку є безкоштовні та платні пляжі. Платний пляж “Акважур” обладнаний парасолями та лежаками, також тут є настільний теніс і можливість покататися на човні. 

На території є медпункт і рятувальники. Для дітей є водні гірки, дитяче містечко та батути.

Джерело: сайт 24 канал

Читайте також: Україну по-новому поділили на карантинні зони: хто потрапив в “червону” зону

Теги:
Останні новини
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
11.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward