НОВИНИ

Освітній комітет хоче скасувати ДПА для учнів 11 класу

Профільний комітет Ради з питань освіти і науки пропонує скасувати ДПА і для учнів 11 класів через ситуацію з коронавірусом. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Водночас ЗНО буде проведено згідно з календарним планом.

Профільний комітет Верховної Ради з питань освіти і науки підтримав рішення скасувати ДПА у формі ЗНО для одинадцятикласників 2021 році. Однак, остаточне рішення буде приймати Верховна Рада.

Членкиня профільного комітету Ради Наталія Піпа зазначила у фейсбуці, що учні зможуть пройти ДПА за бажанням, адже ЗНО цього року не скасовують.

Профільний освітній комітет ВР рекомендує випускників, які не планують вступати до вишів цього року – звільнити від обов’язкової ДПА у формі ЗНО. Проте ті учні 11 класу, які планують вступати до вишів, будуть скласти ДПА у формі ЗНО.

Наталія Піпа додала, що для того, аби зменшити кількість учасників ЗНО з кожного предмета, тестування не проводитиметься з предметів, на які випускники зареєструвалися лише з метою проходження ДПА.

Коментар: “Комітет підтримав, я утрималася… Усі розуміють ризики коронавірусу. Але минулого року проведення ЗНО не загострило епідеміологічну ситуацію. При добрій організації безпечного процесу і дотриманні правил – ризик мінімальний”, – запевнила депутатка.

До слова, раніше міністр освіти і науки Сергій Шкарлет розповідав, що законодавством визначено норму про обов’язкове проходження ДПА для учнів 11 класу у формі ЗНО.


Коментар: “Тобто наказом МОН питання про ДПА для учнів 11 класу вирішити неможливо. Це може бути виключно ухвалений відповідний закон”, – заявив міністр освіти.

Джерело: сайт 24 канал

Читайте також: “Найгірше попереду”: лікар дала прогноз щодо колективного імунітету до коронавірусу в Україні

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

Якою буде погода 2 травня: прогноз синоптика

У четвер, 2 травня, в Україні буде сонячно та тепло. Про це повідомила синоптик Наталка…

7 години ago

Магнітні бурі в травні 2024: чотири найнебезпечніші періоди

Учені постійно спостерігають за Сонцем і попереджають населення про високу активність зірки. У дні спалахів…

7 години ago

Залякав, щоб мовчала: житель Дніпропетровщини розбещував 5-річну племінницю

Мешканець Синельниківського району Дніпропетровської області протягом пів року розбещував свою 5-річну племінницю. Чоловіка судитимуть. Про…

9 години ago

У Києві дівчина вистрибнула з балкона, впала на перехожого та вбила його

Стали відомі подробиці трагічної події у Києві 30 квітня на Троєщині. Про це повідомляє hromadske.…

9 години ago

Чи можна пекти паску у Страсну п’ятницю: прикмети та забобони

Страсна п'ятниця - день, коли Ісус Христос приніс себе в жертву за людські гріхи, у…

9 години ago

В Україні підрахували, скільки коштів принесло розблокування кордону з Польщею

Зняття блокади пунктів пропуску на кордоні з Польщею додатково збільшило надходження митних платежів і зборів…

10 години ago