Острозький замок відреставрують: деталі

event 09:59 Середа 15 Липня 2020 ПОДІЇ

На Рівненщині у перелік претендентів програми “Велике будівництво” у наступному році серед театрів, музейних комплексів, інших закладів культури пропонують внести Острозький замок.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це повідомляє пресслужба облдержадміністрації.

Коментар: “Недарма на рівні держави говорять про включення до “Великого будівництва” культурних закладів. Багато з них перебуває у напівзруйнованому стані. Тому президентська програма допоможе їх реставрувати та дати їм нове життя”, — зазначив заступник голови ОДА Сергій Гемберг.

За його словами, історичні пам’ятки сприятимуть розвитку громад, оскільки підсилять туристичну привабливість Рівненської області.

Проєкт вже готовий для розгляду міністерствами та буде презентований найближчим часом.

Програма “Велике будівництво” — це національний проєкт президента Володимира Зеленського. Ініціатива передбачає будівництво 100 шкіл, стільки ж садочків та спорткомплексів, а також доріг.

До цього переліку у наступному році планують включити заклади культури — театри, музейні комплекси тощо. Таку ідею підтримав глава держави. Зеленський наголосив на необхідності готувати у регіонах чіткий перелік та план реалізації об’єктів, які розширять Національну програму.

Чому це важливо: Острозький замок є важливою історичною пам’яткою архітектури. Його було побудовано на місці дерев’яного укріплення зруйнованого монголо-татарами 1241 року. Спочатку це була башта, яка тепер має назву “Вежа Мурована”.

Замок був резиденцією князів Острозьких. Зараз на цій території розташовано Острозький краєзнавчий музей.

Джерело: Громадське

Читайте також: Рівненщина увійшла в ТОП-5 найкращих областей України

Теги:
Останні новини
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward