Організація “Kiyv Smart City” створила “Індекс креативності міст”

event 12:41 Понеділок 16 Липня 2018

Мета створення Індексу – оцінити потенціал міст в розвитку культурних і креативних галузей, зазначають розробники.

Індекс дозволяє «оцінити можливості міста й обґрунтовано підійти до формалізації потреб у сфері розвитку культури та креативності».

В основу Індексу покладено розрізнення трьох груп показників, що свідчать про потенціал міста у розвитку культури та креативності:

  • жвавість культурного життя;
  • розвиток культурних та креативних галузей економіки;
  • умови, що сприяють розвитку культури та креативності в цілому.

На даному етапі методологія містить близько 100 показників, що збиралися для Дніпра, Києва, Львова, Одеси та Харкова. Аналізувалися як офіційна статистика, так і дані соціологічних опитувань, Facebook, Google Maps, інформація надана експертами, а також краундфандінговими та донорськими організаціями.

Культурну інфраструктуру виміріють кількістю театрів, кінотеатрів, музеїв, бібліотек, галерей, пам’яток місцевого значення, пам’яток національного значення.

«Враховуючи те, що креативність у широкому сенсі, яку, зокрема, породжує жвавість культурного життя, часто проявляється за межами офіційної культури, ми старалися максимально використовувати дані неофіційної статистики. Так, джерелом даних щодо закладів культури є Google Maps, а щодо культурних подій – Facebook. Дані щодо суб’єктивної задоволеності містян є результатами репрезентативного для міст соціологічного опитування», – пояснюють розробники Індексу.

Наприклад, індекс показує, що найбільше самозайнятих архітекторів працює у Львові, далі йде Київ, а за ним Дніпро, Одеса й Харків.

 

Останні новини
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
11.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward