Окуляри рахують калорії: український стартап здобув золото на конкурсі в Женеві

event 13:47 П’ятниця 02 Квітня 2021 ПОДІЇ

Розробка українського винахідника Сергія Лисіна – розумні окуляри, що рахують калорії – здобула золоту медаль на Міжнародній виставці інновацій у Женеві The International Exhibition of Inventions of Geneva. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Зазначається, що це один із найбільших та найпрестижніших щорічних конкурсів у світі, в якому беруть участь розробники із 45 країн.

Як працює винахід?

Свій винахід Сергій назвав Nutis. Розумні окуляри можуть порахувати калорійність страви за лічені секунди. 

Вони працюють в тандемі із мобільним додатком, де відображається, скільки енергії спожито і скільки витрачено. 

Сергій Лисін

Достатньо лише вдягнути окуляри та подивитися на страву: картинка зафіксується та відправиться на сервер, де і порахується калорійність їжі, а інформація з’явиться на екрані смартфона. 

Користувач може контролювати свій денний раціон: кожне приймання їжі окуляри порахують, а в кінці дня додаток виставить “рахунок” спожитих за день калорій. 

Коментар:Це буде корисно не лише тим, хто турбується про свою фігуру, а й, наприклад, людям з алергією чи хворим на діабет: додаток підкаже, які продукти можна їсти, а від яких краще відмовитись“, – пояснює Сергій. 

Також Nutis має вбудований трекер, який стежить за фізичною активністю – ходьбою, бігом, тренуваннями. Так система рахує не лише спожиті, а й витрачені калорії. 

За словами винахідника, користувач може надати доступ до свого додатку тренеру, аби той дистанційно контролював підопічного. 

Розумні окуляри можуть рахувати не лише калорійність спожитої їжі, а й кількість випитої води. Також керувати системою можна голосом. А ще Nutis допомагає шукати рецепти страв. 

Протестувати додаток може охочий: для цього потрібно заповнити спеціальну форму.

Джерело: сайт ШоТам

Читайте також: У Дніпрі чоловік розгулював з “левом” і лякав перехожих (фото)

Теги:
Останні новини
29.03.2024, П’ятниця
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward