Одне з міністерств виступило проти введення “карантину вихідного дня”

event 22:16 Понеділок 09 Листопадаа 2020 ПОДІЇ

З огляду на те, які наслідки для сфери культури, креативних індустрій може спричинити “карантин вихідного дня”, Міністерство культури та інформаційної політики не підтримує цю ініціативу.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це розповіли очільник міністерства Олександр Ткаченко у Telegram, нардеп “Слуги народу” Євгенія Кравчук у Facebook.

Коментар: “Сотні тисяч працівників в Україні можуть залишитися без роботи. Тобто йдеться про життя та існування людей. Окреме питання, чи витримає економіка України, якщо свою роботу призупинить сфера, яка генерує від 2 до 4% ВВП. І це ми говоримо в розрізі сфери культури, хоча варто пам’ятати, що загалом аналогічні ризики й для мікро, малого та середнього бізнесу”.

Він зазначив, що заклади культури – не епіцентр для розповсюдження вірусу. За словами Ткаченка, контролювати дотримання карантинних обмежень у закладах культури чи не найпростіше: потік людей регулюється, розсадка визначається, те, щоб відвідувачі перебували у масках та температурний скрингінг – постійно відстежується, засоби для дезінфекції завжди в доступі.

Міністр також назвав сферу культури “взірцем для багатьох галузей” щодо виконання санепідем вимог МОЗ.

Нардепка від “слуг” вважає, що, якщо цій сфері заборонити працювати на вихідних – вона втратить 50% прибутку, тому “левова частка закладів закриється, аби не платити податки та зарплатню працівникам”.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов зазначав, що під час так званого карантину вихідного дня працюватимуть лише продуктові магазини, аптеки та транспорт.

Президент Володимир Зеленський зазначив, що декілька тижнів карантину на вихідні допоможе уникнути жорсткого локдауну.

Джерело: сайт Українська правда

Читайте також: У Міністерстві культури пропонують внести Чорнобиль до списку спадщини ЮНЕСКО

Останні новини
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward