НОВИНИ

Оброблюють у два етапи: як у Рівному дезенфікують тролейбуси

3 березня з’явилась інформація про першого хворого на коронавірус на території України. Саме тому, аби запобіги розповсюдження вірусу, у Рівному почали провдити повну дезінфекцію салонів тролейбусів. За словами головного інженера підприємства Сергія Максимчука, обробку спецзасобами почали з 12-го лютого

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Працівники депо перед дезінфекцією одягають захисний костюм та респіратор. Сам розчин придбали за рекомендацією фахівців обласного лабораторного центру.

Коментар: “Дезінфекція тролейбусів проводиться спеціальними сертифікованими засобами, час експозиції яких є невеликий, тому після оброблення салону даними дезрозчинами, після провітрювання, тролейбус може їхати в рейс. Тролейбуси обробляються регулярно, при кожному заїзді після робочої зміни на територію підприємства“,-головний інженер “Рівнеелектроавтотрансу” Сергій Максимчук.

Обробка салону відбувається у два етапи. На першому салон обприскують дезінфікуючим засобом. Найбільша увага приділяється поручням, далі стеля, підлога, сидіння. Й прибирання одного тролейбусу займає не дуже багато часу.

Коментар: “– Хвилин п’ять. Заливаємо 10 літрів, вистачає на 3-4 тролейбуси обробити“,- розповів працівник тролейбусного депо Михайло Трофимчук.

На другому етапі – вологе прибирання. Працівниця тролейбусного депо – також у респіраторі, витирає вікна, сидіння та поручні. Далі – провітрює салон, аби не залишалося запаху.

Якщо доведеться дезінфікувати тролейбуси кілька разів на день, то це можуть робити і на трьох кінцевих зупинках: “Мототрек”, “РЗВА” та “Боярка”. За словами Сергія Максимчука, технічно до цього готові.

Джерело: Суспільне

Читайте також: Через коронавірус у США масово купують бункери



Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

ДБР затримало керівницю МСЕК з Хмельниччини

Працівники ДБР затримали та повідомили про підозру у незаконному збагачені керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної…

15 хв. ago

Хто має право на дострокові пенсії за віком: просте пояснення

Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області розповідає, що право на призначення дострокової пенсії за…

45 хв. ago

7 культових детективів, які не дозволять вам відірватися від перегляду

Якщо ви вважаєте, що розслідування – це дуже серйозна справа, де немає місця для гумору,…

1 годину ago

Як прибрати з килима волосся та шерсть без пилососа

Прекрасно, коли в домі є домашні тварини, але роботи з ними додається. Потрібно чистити килими…

2 години ago

Цілими і відразу на грядці: як посадити помідори під зиму

Традиційно розсаду помідорів вирощують навесні: спочатку її потрібно посіяти, потім пікірувати, загартувати і вчасно висадити,…

2 години ago

Чи можна прати взуття в пральній машині: основні правила догляду

Багато людей задаються питанням: чи можна прати взуття в пральній машині? Відповідь залежить від типу…

3 години ago