“Обріжте довгі нігті”: медпрацівники назвали один з найшвидших розповсюджувачів вірусу

event 17:02 П’ятниця 10 Квітня 2020 ПОДІЇ

Австралійський медпрацівник радить на період епідемії коронавірусу коротко стригти нігті і завести для їх чищення спеціальну щітку, оскільки ті “можуть стати одним з найшвидших розповсюджувачів вірусу”. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій

Як повідомляє MedikForum, фахівець з алергії і інфекційних захворювань з Нью-йоркського університету Пурви Парих попередив, що брудні нігті, тим більше звичка їх кусати можуть серйозно збільшити ризик зараження коронавірусом.

Коментар:Бактерії, віруси, бруд можуть накопичуватися під нігтями і потім потрапляти в рот. Кожного разу, торкаючись руками рота, носа, очей, ви переносите на них усі ці мікроби. Це найпростіший спосіб заразитися будь-якою інфекцією” – сказав фахівець.

Думку про необхідність ретельно чистити і тримати нігті короткими підтримала медсестра з Австралії, яка помітила, що гігієну рук з довгими нігтями в сьогоднішніх умовах не можна вважати достатньою.

Коментар: “Миття рук, дезінфекція, уникнення частих дотиків до різних предметів є обов’язковою умовою профілактики вірусу. Проте усі ці запобіжні заходи можуть бути недійсними, якщо у вас довгі нігті. Під ними здатні ховатися мікроби, бактерії і носії коронавіруса” – висловилася вона.

Щоб перевірити, якої довжини мають бути нігті, медпрацівник порадив притиснути кінчик пальця до шкіри. Якщо відчувається ніготь, але не палець, його краще обрізати для відвернення вірогідного поширення вірусу.

Джерело: сайт Newsyou 

Читайте також: Лікар розповів, які хвороби спричиняє постійне носіння маски

Теги:
Останні новини
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward