“Обходьте стороною ялинкові звалища!”: чому потрібно утилізувати дерево після свят

event 01:43 П’ятниця 08 Січня 2021 ПОДІЇ

Ті ялинки, які потрапляють на пункти, подрібнюються та використовуються — це дуже важлива процедура.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Для тих українців, хто купував ялинку чи сосну на новорічні свята, важливо мати інформацію щодо того, як правильно утилізувати деревце. Адже утилізація святкових ялинок після Нового року є величезною проблемою для екології України: більшість ялинок люди просто викидують на смітник і звалища, де їх потім спалюють і шкодять таким чином навколишньому середовищу.

В одному з телевізійних ефірів голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко розповіла про масштаби неправильної утилізації ялинок на прикладі Києва. Так, у Києві минулого року було утилізовано 14 тис. дерев, а продано, за приблизними даними, понад 500 тис. ялинок.

За словами Тимочко, шлях утилізації проходять не всі куплені ялинки, значна частина ялинок потрапляє на звалища.

Коментар: Ті ялинки, які потрапляють на пункти, подрібнюються і використовуються, це дуже важлива процедура. Тріски від ялинок зберігаються дуже довго, ними вкривають лунки дерев у місті, які страждають від викидів автотранспорту. Це значною мірою захищає рослини, оберігає від висихання, утримує вологу“, — пояснила вона.

Однак, за словами Тимочко, такої системи в масштабах всієї України не існує.

Коментар: “Дуже великий розрив між вирубкою мільйонів живих дерев і мінімальною кількістю утилізованих, між зрубаними та привезеними в міста і купленими. По Києву минулого року ми зареєстрували понад 45 тис. некуплених дерев. Це дуже турбує екологів, нам потрібно змінити ставлення до використання живих дерев“, — заявила екологиня.

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також: Переселенці Рівненщини отримали понад 10 млн грн на житло

Теги:
Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward