Обама назвав Путіна “нічим не примітним” у своїх мемуарах

event 15:56 П’ятниця 13 Листопадаа 2020 У СВІТІ

Колишній президент США Барак Обама опублікував книгу спогадів під назвою “Земля обітована” (“A Promised Land” – англ.), в якій у деяких епізодах він не посоромився досить яскраво описати інших політиків й лідерів країн.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Обама у своїй книзі, називає президента Росії Володмира Путіна “фізично нічим не примітним”. Він нагадував екс-президенту США одного з жорстоких, вихованих вулицею босів, які “звикли керувати машиною Чикаго” (можливо йдеться про так звану “політичну машину” – форму політичної організації, на чолі якої стоїть одноосібний і всемогутній лідер. “Машини” функціонували у великих промислових містах США включно з Чикаго і були здатні мобілізувати велику кількість виборців, щоб постійно перемагати на виборах – ред.).

В іншому епізоді Обама згадує президента Франції Ніколя Саркозі. Він називає його рішучим опортуністом з “випнутими, мов у півня грудьми”. Позитивно Обама описує колишнього Держсекретаря США і екс-першу леді Гілларі Клінтон, про яку він пише з великою пошаною. Будучи молодим членом Сенату, він і його команда вважали Клінтон взірцем. Обама вважав, що вона “робоча конячка, а не виставкова”. І він хотів теж бути таким.

Книга “Земля обітована” – це перший з двох томів спогадів колишнього президента США. Опублікована книга починається зі спогадів про дитинство, перші політичні кампанії й закінчується зустріччю в Кентукі, де йому представили команду “морських котиків” США, які брали участь у вбивстві Осами Бін Ладена в Пакистані.

Джерело: сайт Уніан

Читайте також: Новий вид лікування втричі знижує смертність від коронавірусу – дослідження

Останні новини
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward