НОВИНИ

Непродане через коронавірус пиво пустили на біопаливо

Коли в березні через коронавірус в Австралії закрилися бари та ресторани, на пивоварнях залишилися величезні запаси непроданого несвіжого пива. Але замість того, щоб пропадати дарма, деякі прострочені елі і лагери в штаті Південна Австралія служать для нової цілі: пускають у хід водоочисні споруди, повідомляє CNN.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

На заводі з очищення стічних вод Glenelg на захід від столиці штату Аделаїда мільйони літрів невикористаного пива з місцевих броварень були перетворені в поновлювані джерела енергії, призначені для процесу очищення води в останні місяці.

На заводі органічні промислові відходи змішуються з осадом стічних вод для виробництва біогазу, який потім перетворюється в електрику для живлення всього підприємства. Зазвичай він виробляє достатньо біогазу, щоб забезпечити близько 80% його потреб в енергії. Але недавній приплив пива підняв його виробництво енергії на новий рівень, досягнувши 654 мегават-годин за один місяць, говориться в заяві Лізи Ханнант, старшого менеджера по виробництву і переробці SA Water. 

Коментар:Додаючи близько 150 000 літрів пива з простроченим терміном придатності в тиждень, ми виробляємо рекордні 355 200 кубометрів біогазу в травні та ще 320 000 кубічних метрів в червні, що достатньо для забезпечення енергією 1 200 будинків“, – сказав Ханнант.

Пиво добре зарекомендувало себе в “варочних котлах” заводу”, – сказав Ханнант, маючи на увазі великі герметичні бетонні резервуари, в яких осад стічних вод нагрівається в безкисневому середовищі та розкладається з утворенням біогазу, багатого метаном. Вона додала, що висока теплотворна здатність випивки – кількість тепла, що виділяється при згорянні, – робить її “ідеальною” для анаеробного процесу.

Введений в кінці березня карантин в Австралії через коронавірус сильно вдарив по пивоварної галузі. У травні Lion Beer Australia, одна з найбільших пивоварних заводів країни, заявила, що спорожняє 90 000 діжок – або 4,5 мільйона літрів несвіжого пива, згідно 7News, філії CNN. 

Пиво було скинуто на очисні споруди пивоварних заводів по всій країні, щоб створити біогаз, який можна використовувати для приготування нового пива, повідомляє 7News.

Джерело: сайт techno.bigmir.net

Читайте також: “Зроблю це потім”: чому ми прокрастинуємо та як з цим боротися

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

Названо найдобріші знаки Зодіаку: хто вони

Астрологи назвали три знаки Зодіаку, які володіють чистим серцем і добрими помислами. Вони завжди прийдуть…

3 години ago

Експерти розповіли, які шкідники найчастіше вражають тую: як захистити рослину

Щоб туї росли пишними й були завжди зеленими, треба їх захищати від шкідників, які їх…

4 години ago

Названо знаки Зодіаку, які ризикують залишитися без грошей на цих вихідних

Астрологи назвали два знаки Зодіаку, чиє фінансове становище може серйозно похитнутися. На думку експертів, вони…

5 години ago

У Києві поліцейські затримали чоловіка з чотирма відрами канабісу

Правоохоронці затримали у Києві озброєного наркодилера під час збуту десяти кілограмів канабісу. Про це повідомляє…

6 години ago

У Києві викрили фейкових агробізнесменів, які хотіли заволодіти 25 млн грн банку

У Києві затримали "на гарячому" трьох шахраїв, які намагалися за підробленими документами заволодіти 25 мільйонами…

6 години ago

Перед вихідними в Україну прийде похолодання: де знизиться температура

Із п'ятниці, 3 травня, погода в Україні почне змінюватися. На півночі країни, а також місцями…

7 години ago