Нейрохірурги та аерокосмічні інженери не розумніші за інших людей — дослідження

event 17:06 Вівторок 14 Грудня 2021 Суспільство

Дані 329 аерокосмічних інженерів і 72 нейрохірургів показали, що представники цих професій не обов’язково розумніші за представників інших професій. Про це повідомляє The Guardian, посилаючись на дослідження лондонських вчених.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Щоб дійти такого висновку, команда попросила нейрохірургів та інженерів пройти 12 завдань із “Великого британського тесту на інтелект” (можете спробувати також, проходження займе пів години). Завдяки завданням перевіряли робочу пам’ять, швидкість реакцій, увагу та сприйняття емоцій.

Результати тесту цих людей команда порівняла із результатами понад 18 тисяч британців різних професій. Як виявилося, в середньому, фахівці з галузі аерокосмічної інженерії та нейрохірургії впоралися із завданнями, так само як і інші люди.

Фахівці були кращими лише у окремих завданнях. Наприклад, нейрохірурги краще за інших впоралися із завданнями, де потрібно швидко приймати рішення, а ракетобудівники були більш уважними.

За словами авторів наукової роботи, вони провели дослідження для того, щоб остаточно визначити, чи має одна професія інтелектуальну перевагу над іншими. Нейрохірургія та аерокосмічна інженерія були обрані, тому що британці, коментуючи чиюсь роботу, люблять говорити “Ну, це ж не ракету побудувати” або “Ну, це ж не операція на мозку”.

Коментар:На нашу думку, результати дослідження доводять, що кожна людина має різні навички — деякі люди краще в одних речах, інші — в інших. Дуже важко бути найкращим у всьому“, — сказав один із співавторів дослідження Асвін Чарі.

Представники цих двох професій, за словами Чарі, не найкращі у всьому. Але вони кращі у певних речах, які роблять їх добрими фахівцями у своїй сфері.

Останні новини
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward