“Не втратив жодного бійця”: хірург з Рівного очолив медичну службу розвідбатальйону

event 12:29 Середа 22 Липня 2020 РІВНЕ

Українські медики вже шостий рік разом з бійцями пліч-о-пліч воюють на передовій у зоні АТО/ООС. На початку бойових дій на Сході до лав війська потрапив і рівненський хірург Юрій Поліщук. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Допомагати армії Юрій ще з початку війни у 2014 році, займався медичним волонтерством. Офіційно його мобілізували лише 2015 році. Після цього почалась історія формування та забезпечення медичної служби батальйону. Військовий лікар потрапив у зону бойових дій у сектор “А”. 

Коментар: В рамках налагодження процесу надання меддопомоги ми навчали самих бійців, бо по-суті не медик надає першу допомогу. У нас вони вміли ставити катетери, забезпечувати дихання та правильно транспортувати поранених. Ми працювали по всій лінії розмежування, у медпункті залишалось всього 9 осіб“, – зазначає лікар.

У червні 2016 медика демобілізували одним з останніх. За час служби він не втратив жодного бійця під час евакуації, чим дуже пишається. 

Наприкінці 2017 року Юрій Поліщук відкрив у Рівному власну справу, якою займається і досі. Під його керівництвом у Рівному запрацювала перша в місті приватна дитяча клініка “Бейбідок”. Тепер разом з дружиною вони розвивають в Рівному якісну дитячу медицину. 

Коментар: Усі медики на передовій, і всюди поділяються на дві категорії. Одні в будь-якій ситуації намагаються взяти собі корисне, покращити матеріальне становище, інші ж – нагинають голову і відповідально роблять свою роботу. От других я глибоко поважаю і бажаю їм здоров’я, натхнення та успіхів. За такими людьми наше майбутнє. Їх треба берегти й підтримувати“, – коментує лікар. 

Джерело: сайт ЧаРівне

Читайте також: “Майже на 200 хворих більше”: в Україні різко зростає кількість інфікованих

Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward