НОВИНИ

“Не схожий на інші”: вчені виявили абсолютно новий симптом COVID-19

За даними Центрів із контролю і профілактики захворювань США (CDC), при зараженні COVID-19 у хворого, як правило, з’являється жар, кашель, болі та тяжке дихання.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: У роботі, опублікованій у медичному журналі JAMA Dermatology, відзначається, що у шести з 21 пацієнта з коронавірусом і висипанням на шкірі виникла енантема, тобто висип у роті. Вік хворих — від 40 до 69 років, і четверо з шести — жінки.

Коментар: Попри те, що надходить усе більше повідомлень про шкірні висипання у пацієнтів з COVID-19, встановити причину захворювання — непросте завдання. Однак наявність енантеми — це велика підказка, яка передбачає вірусне походження, а не реакцію на медикаменти“, — пишуть дослідники з Університетської лікарні імені Рамона-і-Кахаля в Мадриді.

Учені розділили шкірні висипання на чотири категорії: петехіальні (точкові), макулярні (плямисті), макулярні з петехіями або еритематозно-везикульозні (у вигляді червоних плям з бульбашками).

За словами дослідників, раніше в Італії у деяких пацієнтів з коронавірусом також виявили висип у роті. У квітні цього року інша група іспанських учених виявила, що шкірні пошкодження на ногах пацієнтів, заражених коронавірусом, можуть бути пов’язані з ним.

Джерело: сайт The Epoch Times

Читайте також: Ми зібрали команду простих та вільних від політики людей – Віталій Герман

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

На Закарпатті жителька Ужгорода постане перед судом за організацію азартних ігор онлайн

Детективи Бюро економічної безпеки завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо незаконного проведення азартних ігор,…

41 хв. ago

Вдарив, а потім викрав телефон: поліцейські Дніпра оголосили підозру зловмиснику

Вчора ввечері, 16 травня, у Дніпрі 37-річний чоловік напав на 40-річного перехожого та відібрав у…

1 годину ago

На Вінниччині директора школи підозрюють у побитті 13-річної дитини

У четвер, 16 травня, поліція отримала повідомлення про те, що директор одного із навчальних закладів…

2 години ago

У Рівному жінка у маршрутці самостійно затримала крадія

16 травня до поліції надійшло повідомлення від 32-річної рівнянки, що із її наплічника в маршрутному…

2 години ago

Збільшення пенсій у червні: кому чекати підвищення виплат на майже 600 гривень

Індексації пенсійних виплат у червні не буде. Попри це, пенсії в декого все ж зростуть,…

3 години ago

Як зробити так, щоб у будинку приємно пахло: 10 найкращих способів

Аромати відіграють ключове значення у нашому житті. Вони можуть надихати, заспокоювати та створювати особливу атмосферу.…

3 години ago