НОВИНИ

Не матиме справу з комунізмом і зміцнюватиме зв’язки з США: в Аргентині обрали нового президента

У неділю Аргентина обрала своїм новим президентом правого лібертаріанця Хав’єра Мілея. Він набрав близько 56% голосів проти трохи більш як 44% для його суперника, пероністського міністра економіки Серхіо Масси, передає Reuters.

“Попереду у нас величезні проблеми: інфляція, відсутність роботи та бідність”, — сказав Мілей у своїй промові. — Ситуація критична і тут немає місця для прохолодних напівзаходів”.

Мілей обіцяє економічно шокову терапію. Його плани включають закриття центрального банку, відмову від песо та скорочення видатків. Потенційно болючі реформи, які резонували серед виборців, розгніваних економічною нестабільністю.

Проблеми, які постають перед Мілі, величезні. Йому доведеться мати справу з порожньою скарбницею уряду та центрального банку, скрипучою борговою програмою Міжнародного валютного фонду на 44 мільярди доларів. Інфляцією, що наближається до 150%, і запаморочливим набором заходів контролю за капіталом.

Читайте також: Зеленський звільнив командувача Медичних сил ЗСУ та призначив нового

Деякі аргентинці охарактеризували голосування як вибір “меншого зла”. Страх перед хворобливою економічною медициною Мілея проти гніву на Массу та його пероністську партію через економічну кризу, яка залишила Аргентину глибоко в боргах і не в змозі отримати доступ до глобальних кредитних ринків.

Перемога Мілея похитує політичний ландшафт Аргентини та її економічну дорожню карту. А також може вплинути на торгівлю зерном, літієм і вуглеводнями. Мілей критикував Китай і Бразилію, заявляючи, що не матиме справу з “комуністами”, і виступає за зміцнення зв’язків із США.

Шевченко Тарас

Любитель складних політичних тем. Він знає, з ким зараз веде переговори Володимир Зеленський та про що думає Емануель Макрон. Окрім політики, він також з завзяттям та захопленням напише про курйози, які сталися у твоєму районі. Він - очі редакції: не пропустить жоден вибух у Білгороді та колаборанта у Мелітополі. А ще - гарно грає в шахи та готовий довго стояти в черзі за смачною кавою.

Недавні новини

Який сидерат посіяти в теплиці після збору врожаю

Досвідчені городники знають, що найкращий природний спосіб відновити ґрунт після літнього сезону — посіяти сидерати,…

39 хв. ago

У ЗСУ відповіли, скільки поранених військових повертається у стрій

Понад 70% поранених і травмованих військовослужбовців після лікування повертаються у стрій. Про це в інтерв’ю…

1 годину ago

На Хмельниччині першокурсник потрапив у реанімацію після побиття в гуртожитку

У Хмельницькому 15-річний першокурсник Вищого професійного училища №11 потрапив у реанімацію після побиття іншим студентом.…

1 годину ago

На Херсонщині троє співробітників ТЦК допомагали ухилянтам

На Херсонщині правоохоронці викрили трьох співробітників районного ТЦК та працівника ЦНАПу, які допомагали військовозобов’язаним ухилитися…

2 години ago

Суди скасовують штрафи від ТЦК: три основні причини

За 5 місяців з моменту введення в дію нових норм щодо порушення правил військового обліку…

2 години ago

Фортуна покине п’ять знаків Зодіаку найближчим часом

Іноді удача грає з нами в хованки, і найближчим часом деякі знаки Зодіаку можуть зіткнутися…

3 години ago