НОВИНИ

“Не лише Синевир”: в мережі опублікували ТОП-5 найгарніших озер України (фото)

Чого тільки немає в багатій на краєвиди Україні! І гори, і моря, і ріки, і степи, та ще й близько 20 тисяч озер, які розкидані по різних куточках країни. Саме на березі цих водойм можна усамітнитися і чудово провести вихідні.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Молочне озеро

Трохи на схід від Бірючого острова розміщене Молочне озеро, яке утворене на місці заливу Азовського моря. Воно відділене від нього лише піщано-черепашковим насипом. Зараз водойму здебільшого називають Молочним лиманом, та на картах XIX століття існувала лише назва Молочне озеро, адже тоді його води ще не були з’єднані з морем. Грязі Молочного озера мають лікувальні властивості.

Озеро Бребенескул

Найвисокогірніше озеро України, яке лежить на дні льодовикового кару на схилі гори Гутин-Томнатик. Протягом року слабо мінералізована вода Бребенескула залишається кришталево чистою і прохолодною. Цікаво, що з Бребенескула витікає річка з такою самою назвою. Довкола озера – найчистіше гірське повітря та дивовижна карпатська природа, де на зелених вершинах квітнуть азалії та крокуси.

Озеро Синевир

Величні зелені гори з білою шапкою поверх – так описують це озеро, яке розташоване на висоті майже 1000 метрів над рівнем моря в оточенні вікових ялин і сосен. Вода в джерелі настільки чиста, що навіть на найбільшій глибині можна побачити дно! А навколо – сосни, ялиці, буки… Недарма це місце називають “перлиною Карпат” та “морським оком Карпат”.

Блакитні озера

Це найблакитніші озера України, відомі ще як “українські Мальдіви”. Їхнє дно покривають поклади особливого кварцового піску, який має природну здатність очищувати воду. Озера утворились внаслідок затоплення кар’єру, де видобувався цей пісок. Найпопулярніше серед туристів тут озеро “Велике” площею у 25 гектарів і глибиною у 20 метрів.

Кояське озеро

Найсолоніше з усіх озер Криму. У його складі є дуналіела – мікроскопічна одноклітинна рухлива водорість, яка містить червоний пігмент b-каротин, що й надає воді рожево-червонуватого кольору. Від Чорного моря Кояське озеро відділене лише вузьким піщаним насипом.

Джерело: сайт 24 канал

Читайте також: Відео дня: японські музиканти грають на старих телевізорах, фенах і вентиляторах

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

Як назвати донечку: 5 стародавніх імен для дівчаток

Стародавні імена вміють по-справжньому закохувати у себе. Від сучасних їх, зокрема, відрізняє незвичне звучання, тому…

60 хв. ago

Натуральні добрива для полуниці: вирощуємо солодкі ягоди без хімії

Полуниця не лише смачна, а й дуже корисна ягода. Її вживання може уповільнювати процеси старіння…

2 години ago

У Києві підліток побив пенсіонера-сусіда

Київські поліцейські склали протокол на матір 14-річного підлітка, який через неприязні стосунки вдарив безпорадного пенсіонера.…

3 години ago

У Вінниці чоловік торгував боєприпасами на парковці торговельного центру

За процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури повідомлено про підозру вінничанину за фактом незаконного носіння, придбання,…

3 години ago

На Хмельниччині суд оштрафував чоловіка за побиття кішки віником

Волочиський районний суд притягнув до адміністративної відповідальності чоловіка за жорстоке поводження з тваринами. Чоловік побив…

4 години ago

На Буковині рятувальники розшукали ухилянтів, які заблукали в горах

Рятувальники Державної служби з надзвичайних ситуацій та прикордонники Чернівецького загону розшукали двох чоловіків, які намагалися…

4 години ago