НОВИНИ

“Не лише штрафи”: як карають порушників маскового режиму

В Індонезії для тих, хто відмовляється дотримуватися протоколів безпеки під час пандемії, придумали незвичайні покарання.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: В Індонезії найбільше число загиблих від коронавірусу в Південно-Східній Азії, а тому там ввели ряд штрафів для порушників, але не вони стали головним покаранням.

Багато регіонів придумують свої власні методи боротьби з людьми, які піддають інших ризику — не дотримуються дистанції та/або не носять масок — і вони, здається, навіть більш дієві.

Наприклад, в місті Лхоксеумаве активісти, поліція й армія змушують порушників йти в парк і очищати його від бур’янів. Також там відправляють людей на прибирання вулиць.

Коментар: “Після того, як вони зроблять свою роботу, ми видаємо їм безкоштовні маски. Ми записуємо їх дані, щоб у них не було спокуси знову порушити правила”, — наводить слова місцевого поліцейського The Jakarta Post. За його словами, через таку форму покарання пройшли вже більше ніж 100 “антимасочників”.

На острові Ява діють інші принципи. Наприклад, в місті Південний Тангеранг є два види покарань — простояти пів години під палючим сонцем або зробити чотири двохсотметрових спринти й 10 віджимань — очевидно, що і тут сонце нікуди не пропадає. Поліцейські розповідають, що це працює і кількість заражень згодом дійсно знизилася.

“Штраф” на віджимання діє навіть в столиці країни, Джакарті.

Також в Джакарті придумали ще одну альтернативу штрафам. Якщо когось ловлять без маски, поліція може запропонувати місцевим жителям вибір — заплатити майже 17 доларів штрафу або піти і годину прибирати в річці.

В інших регіонах покарання досягли ще більшого абсурду. Поліцейські в на ринку міста Проболінго зловили близько 50 порушників маскового режиму — і змусили кожного з них по кілька хвилин полежати в труні.

У містечку Гресік 8 осіб вибрали копати могили для загиблих через Covid-19 замість того, щоб платити штрафи.

Джерело: сайт НВ

Читайте також: У коронавірусу виявили ще один негативний наслідок

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

У ВМС ЗСУ розповіли, скільки вибухівки потрібно для знищення Кримського мосту

Капітан запасу ВМС ЗС України Андрій Риженко вважає, що для повного знищення Кримського мосту потрібен…

26 хв. ago

На Рівненщині стартували змагання з кіберспорту

На Рівненщині стартували змагання з кіберспорту. Про це повідомили у пресслужбі Рівненської обласної державної адміністрації. …

51 хв. ago

На Луганщині окупант жорстоко зґвалтував і вбив 17-річну дівчину

Російський окупант зізнався, що на окупованій частині Луганщини він зґвалтував дівчину в машині, а згодом…

1 годину ago

З Тиси неподалік від кордону з Румунією дістали тіла трьох потопельників

Вчора, 6 травня, впродовж дня на Закарпатті, неподалік від кордону з Румунією, з річки Тиса…

2 години ago

Україну накриє негода: очікуються грози, шквали вітру та похолодання

7 травня, Україна - Холодний атмосферний фронт принесе в Україну дощі, грози та значне зниження…

2 години ago

Новий тариф на електроенергію: як підвищать вартість кВт*год і коли

В Україні тариф на електроенергію можуть підвищити вже з 1 червня. До цього періоду за…

2 години ago