“Не лише гречка”: у Харкові відкрили музей підкупу виборців

event 14:03 Вівторок 18 Серпня 2020 ПОДІЇ

Харківський осередок громадського руху ЧЕСНО разом із Суспільним організував виставку речей, якими українські політики під час виборів намагалися підкупити виборців.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: У музеї зібрали зразки підкупу виборців, політичної реклами й чорного піару.

Аналітикиня ЧЕСНО на Харківщині Олександра Щукіна пояснює, що у Харкові завжди процвітало “гречкосійство”. Дуже часто там можна було побачити “агітацію” у вигляді продуктових наборів, подарунків на різні свята та агітаційні концерти.

Коментар: “Рух ЧЕСНО має на меті виховати політичну культуру у громадян, щоб вони обирали політиків не за подарунки, а за змістовну виборчу кампанію”, — зазначила вона.

На відкритті виставки виступили продюсерка Харківської філії Суспільного Ганна Силаєва та координатор спостереження за виборами у Харківській області від громадянської мережі ОПОРА Микола Зінченко.

Де можна подивитися виставку?

Виставка “Музей виборчого трешу” офіційно була відкрита 17 серпня о 13:00 у Харкові. Вона буде працювати до 17 вересня за адресою: площа Свободи, 5 (UA: Харків). Час роботи виставки – з 10:00 по 20:00.

Окрім Харкова, експозицію також будуть презентувати у філіях Суспільного в Одесі, Сумах, Черкасах, Житомирі, Кропивницькому, Херсоні та Чернівцях. Час та адреси відкриття виставок Музею в інших містах можна переглянути тут.

Кожен громадянин може доповнити виставку своїми експонатами. Організатори розповіли, що список речей нескінченний. Тут і листівки, і поліетиленові пакети з-під подарунків, і шкільне приладдя, й аптечки, і концертні афіші, й різний одяг.

Що це за проєкт?

Проєкт “Музей виборчого трешу” втілює Рух ЧЕСНО в співпраці з Суспільним за підтримки Програми МАТРА посольства Королівства Нідерландів в Україні та Програми сприяння громадській активності “Долучайся!”. 

Ця програма фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні, а також Комітетом виборців України.

Вперше така виставка була проведена в Києві у 2019 році. Цього року вона пройде вже у 8 містах.

Джерело: сайт Громадське

Читайте також: Укргазбанк має намір продати нерухомості на пів мільярда

Теги: ОПОРА
Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward