Названо ТОП-6 продуктів, які ніколи не зіпсуються

event 16:30 Четвер 15 Квітня 2021 ПОДІЇ

Як би це дивно не звучало, але дійсно є продукти з невичерпним терміном придатності, якщо зберігати їх правильно.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Найдивніше – те, що є їжа, яка може “жити” і сто років. 

Галета

Спеціальний вид галет для військових потреб – “хардтакі” – звичайні сухарі на борошні з водою, який неможливо було навіть вкусити, щоб просто розламати їх, потрібно гарненько по них вдарити. Таке печиво входило в раціон солдатів армії сіверян під час Громадянської війни в США (1861-1864) і залишалося їстівним сотню років і не псувалося.

Мед

Мед може зберігатися століттями, доказом цього стали археологічні знахідки в давньоєгипетських гробницях — горщики з медом.

Секрет його зберігання в тому, що в чистому меді не ростуть дріжджі і бактерії через високий вміст цукру, низький вміст води і кислотність. Тому він є одним із найдавніших природних консервантів.

Міцний алкоголь

Ром, джин, віскі, текіла і горілка в непочатому вигляді можуть слугувати вічність. А ось вина довго зберігати не варто, але не всі. Особливо: білі, вони живуть не більш ніж два роки, червоні – до десяти. Виняток – елітні вина, які дійсно можуть спокійно зберігатися до ста років.

Сухе молоко

Термін придатності сухого молока обернено пропорційним вмістом жиру. Чим менше жиру, тим довше воно зберігається. Незбиране сухе молоко зіпсується через два роки, а знежирене може зберігатися до двадцяти років. Варто лише пам’ятати, що головне – тримати його в холодильнику.

Розчинна кава

Термін зберігання розчинної кави в герметичній упаковці – 5 років, а за кімнатної температури до 20 років. Але якщо зберігати її в холодильнику, то “проживе” цілу вічність.

Сушене або в’ялене м’ясо

Пемікан – жирне сушене м’ясо родом із Північної Америки. Якщо зберігати його в холодильнику, то термін придатності становитиме кілька десятків років.

Джерело: сайт FoodOboz

Читайте також: В Instagram та Facebook з’явиться функція приховування лайків

Останні новини
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward