Названо правильні способи приготування корисної вівсянки

event 12:14 Середа 03 Лютого 2021 БЛОГ

Вівсянка вважається одним з кращих “вуглеводних” продуктів, який підходить для сніданку. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Каша багата розчинною клітковиною, а дослідження навіть показали, що її регулярне вживання може продовжити життя. Але щоб отримати всю користь від страви, її потрібно правильно приготувати.

В першу чергу, не варто використовувати в якості підсолоджувача цукор. Найкраще замінити його на натуральні ягоди і фрукти. Крім того, можна збільшити вміст білка, додавши в кашу горіхи, пише Eat This, Not That!.

Також було доведено, що холодна вівсянка корисніша для травлення, ніж гаряча. Оскільки овес має властивість ферментуватися, кількість фітинової кислоти під час цього процесу зменшується, завдяки чому каша засвоюється набагато краще. Крім цього, в страву можна додати горіхове масло і шоколадну стружку.

Коментар: Додаючи трохи білка в вівсянку вранці, Ви можете уникнути насиченого вуглеводами сніданку і здуття живота. Для цього достатньо двох столових ложок арахісового або іншого горіхового масла, однієї мірної ложки протеїнового порошку або навіть трохи мигдалю“, – розповіли дієтологи.

Фахівці також порадили вибирати вівсяні пластівці з мінімальною обробкою і без ароматизаторів.

Коментар: Слід триматися подалі від вівсяних пластівців швидкого приготування і ароматизованих, оскільки вони містять величезну кількість доданого цукру. Замість цього купуйте цільні вівсяні пластівці, так як вони довше перетравлюються, краще засвоюються і надовго забезпечують відчуття ситості“, – пояснив дієтолог Кріс Хіггінс.

Джерело: сайт UkrHealth

Читайте також: Топ-5 продуктів, які позбавлять від стресу та не зашкодять здоров’ю

Теги:
Останні новини
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
11.04.2024, Четвер
10.04.2024, Середа
09.04.2024, Вівторок
08.04.2024, Понеділок
Читати більше новинarrow_forward