Названо неочікувану ознаку близької смерті

event 05:15 Четвер 24 Грудня 2020 ПОДІЇ

Різниця між показниками верхнього артеріального тиску у двох руках говорить про звуження або жорсткість артерій, а це впливає на кровотік.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: На небезпеку інфаркту або інсульту може вказувати різниця в артеріальному тиску на правій і лівій руці. Насторожити має, якщо “лівий” тиск відрізняється від “правого” на десять міліметрів ртутного стовпа і більше.

Експерти вивчили дані близько 54 тисяч людей з США, Європи, Африки та Азії. Вони досліджували різницю артеріального тиску між руками і відстежували число смертей, серцевих нападів і інсультів за десятирічний період.

Виявилося, що різниця між показниками верхнього артеріального тиску в двох руках говорить про звуження або жорсткості артерій, а це впливає на кровотік.

При цьому кожен додатковий міліметр ртутного стовпа різниці збільшував ризик інфаркту, інсульту і стенокардії на 1% протягом десяти наступних років.

До слова, підвищений тиск — порушення, що означає дуже значну силу припливу крові до артерій та судин, що створює надмірне навантаження на їх стінки. Це може призвести до виникнення судинних ушкоджень, особливо якщо тиск залишається занадто високим тривалий час. Постійно високий артеріальний тиск може сприяти розвитку серцевого нападу, інсульту або проблем з нирками. Проблема в тому, що багато людей, маючи підвищений тиск (гіпертонію), не усвідомлюють цього. Медики виділили два основних нетипових симптоми гіпертонії, які люди часто не помічають та не пов’язують з нею

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також: “Можуть брати участь тисячі користувачів”: Telegram запустив голосові чати в групах

Теги:
Останні новини
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
11.04.2024, Четвер
10.04.2024, Середа
09.04.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward