НОВИНИ

Названо негативні наслідки сидячого способу життя

Регулярна фізична активність дуже важлива для здоров’я. Однак в сучасному світі багато людей через роботу або інших причин змушені вести малорухливий спосіб життя.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Портал Eat This, Not That! зібрав результати різних досліджень і з’ясував, що відбувається з тілом людини при довгому і щоденному сидінні.

Підвищується рівень тривоги

У дослідженні, опублікованому в журналі BMC Public Health, говориться, що люди через занадто довге сидіння піддаються набагато більшому ризику розвитку тривожності. Дослідники вважають, що занепокоєння пов’язане з поганим сном і повільним метаболізмом, до яких призводить малорухливий спосіб життя.

З’являються болі в спині

Згідно з UCLA Health, сидіння протягом тривалого часу призводить до погіршення постави і болів в спині, що пов’язано з підвищеним навантаженням на хребет, шию, руки і ноги. 

Коментар: Крім того, сидіння в сутулому положенні може призвести до надмірного розтягування спинних зв’язок і напрузі хребетних дисків“, – розповів мануальний терапевт Ендрю Банг.

Погіршується увага

За даними нового дослідження, опублікованого в Міжнародному журналі ожиріння, занадто довге сидіння відволікає увагу і знижує концентрацію. Вчені прийшли до такого висновку, відстежуючи стан 89 дорослих людей протягом тижня.

З’являються зайві кілограми

Якщо людина постійно сидить, то він майже не спалює калорії, в той час, як люди, які частіше проводять час на ногах, спалюють щодня на 1000 калорій більше, йдеться в дослідженні, опублікованому в Physiology (Bethesda).

Підвищується ризик утворення тромбів

Тривале сидіння може призвести до тромбозу глибоких вен (ТГВ). Зазвичай ТГВ вражає великі вени на стегнах і ногах. Як тільки згусток утворюється в вені, він може переміщатися в серце і легені, утворюючи легеневу емболію, що викликає задишку, болі в грудях і передчасну смерть.

Скорочується тривалість життя

Згідно з розрахунками Джеймса Левіна, доктора медицини з клініки Мейо, людина втрачає приблизно дві години життя на кожну годину, коли він сидить. Фахівець вважає, що сидіння небезпечніше за куріння, пише The Los Angeles Times.

Джерело: сайт UkrHealth

Читайте також: В Україну насувається потужний холодний атмосферний фронт: прогноз синоптика

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

Як відбілити шкарпетки: дієві способи прання

Коли справа доходить до прання білих шкарпеток, важливо дотримуватися певних методів догляду, щоб зберегти їх…

25 хв. ago

Ці фільми додадуть романтики у самотній вечір: топ-3 цікавих мелодрами

Якщо вам потрібно додати трохи романтики у ваші вечори, мелодрами - саме те, що вам…

55 хв. ago

Прикордонники знайшли у Тисі тіла двох чоловіків (ВІДЕО)

Прикордонники виявили в Тисі тіла двох чоловіків. Про це повідомляє пресслужба Держприкордонслужби. “Потопельників знайшли вчора…

1 годину ago

Коли та як потрібно обрізати дерева та кущі навесні: поради садівникам

З настанням весни природа пробуджується, і садівники розпочинають активні роботи з догляду за своїми зеленими…

2 години ago

Що буде з організмом, якщо з’їдати по 10 яєць щодня

Зв’язок між споживанням яєць та здоров’ям був предметом суперечок протягом багатьох років. Однак наука про…

2 години ago

Незламні духом: названо 3 знаки Зодіаку, які ніколи не втрачають голову у вирішальний момент

Життя сповнене несподіванок, й іноді нам доводиться стикатися з труднощами, які вибивають нас із колії.…

3 години ago