Названо місця на Землі, де можна сховатися від глобальної катастрофи

event 08:34 П’ятниця 19 Березня 2021 ПОДІЇ

У разі глобальної катастрофи частина людства може сховатися в місцях, які надійно захищено навіть від падіння астероїда або ж ядерної війни.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Одним із таких місць є Всесвітнє сховище насіння на Шпіцбергені в Норвегії і Американська колекція типових культур (ATCC) у США.

Норвезьке сховище являє собою величезний тунель на глибині 120 метрів, де розміщено зразки насіння основних сільськогосподарських культур. Вхід у сховище обладнано вибухобезпечними дверима і шлюзовими камерами.

Всередині приміщення низька температура -18 градусів за Цельсієм, і обмежений доступ кисню забезпечує збереження насіння на тривалий час.

ATCC – це некомерційна організація, яка збирає, зберігає і поширює стандартні мікроорганізми, клітинні лінії та інші матеріали для досліджень і розробок. Головне сховище розташоване в американському місті Манассас, штат Вірджинія.

Колекція мікроорганізмів ATCC налічує більш ніж 18 тисяч штамів бактерій, а також 3 тисячі різних типів вірусів тварин і тисячу вірусів рослин. Окрім того, ATCC зберігає колекції найпростіших організмів, дріжджів і грибів.

Також організація надає спеціалізовані послуги як центр біологічних ресурсів. Окремі особи і компанії можуть використовувати сховище для своїх власних зразків клітин, забезпечуючи за необхідності надійну резервну копію цінних біоматеріалів.

Джерело: сайт Обозреватель

Читайте також: Глибоко під льодом у Гренландії науковці знайшли рослини

Теги:
Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward