Названо єдину країну в Європі, де немає комарів

event 13:08 Четвер 20 Серпня 2020 У СВІТІ

Єдиною країною Європи, в якій немає комарів, є Ісландія – острівна країна, розташована в північній частині Атлантичного океану.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Саме в Ісландії комарів немає попри те, що в сусідніх країнах ці дрібні й численні кровопивці відчувають себе цілком привільно. 

Що ж їх не пускає на ці “заборонені території”? Деякі вчені стверджують, що виною всьому океанічний клімат Ісландії. Ентомолог Ерлінг Олафссон же не погоджується з таким аргументом. 

Коментар: “Все це нісенітниця, оскільки океанічний клімат спостерігається в багатьох країнах, де комарі спокійно живуть і розмножуються. І сувора зима тут не при чому, в російському Сибіру ще більш моторошні умови, а комарів – хоч відбавляй. 

Я б припустив, що причиною тому послужив особливий хімічний склад ґрунту, а значить і води Ісландії. Але, підкреслюю, це знову-таки моя думка, яка цілком може бути помилковою. Однак комарі, які могли бути занесені сюди навіть вітром, чомусь не приживаються в Ісландії. І це чудово!” – повідомив він.

І хоча відсутність комарів у цій країні залишається найбільшою природною загадкою, яку вчені так і не розкусили, туристи дуже задоволені таким станом справ.

Тому ходити в походи та відпочивати тут у наметах – одне задоволення, а краса цього краю просто вражає. 

Джерело: сайт Ukr.Media

Читайте також: “В гармонії з природою”: на острові в Данії відкрили екологічний готель (фото)

Теги:
Останні новини
29.03.2024, П’ятниця
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward