НОВИНИ

Названо 6 трав, які дуже корисні для шлунка і кишечника

Деякі трав’яні чаї дуже корисні для травлення і нормальної роботи кишечника, пише уніан

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ  БАЙРАКТАР NEWS.

Звичайно, жоден чай не здатний вилікувати хворобу, не має замінювати лікування і не компенсує шкідливі звички. Але для підтримки травлення і відчуття комфорту в шлунку корисно іноді випивати чай з цілющих рослин. 

Ромашка

Ромашка в народній медицині використовується для багатьох цілей, в тому числі і для підтримки здоров’я кишечника. Ромашковий чай стимулює секрецію травних ферментів, завдяки чому їжа краще перетравлюється. Такий напій знімає відчуття тяжкості і здуття в шлунку.

Календула

Чай з календули є природним знеболюючим, заспокійливим і спазмолітиком. Напій з календули знімає болі в шлунку, заспокоює спазми, благотворно впливає на слизові поверхні шлунка. Дослідження показують, що регулярне вживання чаю календули знижує ризик розвитку хвороб травлення.

Подорожник

Напій з листа подорожника радять приймати при захворюваннях шлунка, таких як виразка і гастрит. Ця рослина відома своїми ранозагоювальними і протизапальними властивостями, вона стимулює перистальтику кишечника.

Читайте також: На фронті загинули двоє бойових медиків з Рівненщини

Полин

Цілющий полин дуже корисний при лікуванні гастритів, виразок і хронічних запорів, та й здоровому кишечнику не зашкодить. Ця трава загоює рани, покращує перетравлення їжі, має знеболюючу і послаблюючу дію. Приймають відвар полину по 100 мл в теплому вигляді перед їжею.

Деревій

Відвар з деревію загоює внутрішні рани і кровотечі. Це хороший помічник при хронічних захворюваннях шлунка. Має в’яжучі, спазмолітичні і антибактеріальні властивості. Деревій не впливає на кислотність шлунка.

Корінь солодки

Таніни і корисні кислоти в складі солодки знімають запалення слизової кишечника і загоюють виразки, а також зміцнюють стінки капілярів в травному тракті. Солодка покращує обмін речовин. Має проносні властивості, тому її не можна приймати при проносі.

Марія Апельмон

Маша любителька побитися об заклад, про точність її прогнозу погоди. Вона знає, чи потрібно завтра брати із собою парасольку, чи краще не виходити з дому через пекельну спеку. Інколи напише прогноз погоди краще, ніж Укргідрометцентр. Окрім цього захоплюється астрологією. Полюбляє писати гороскопчики і хвалити Козерогів. Точно знає, що чекає вас сьогодні, завтра і навіть через тиждень. А ще вона не відривається від сучасної літератури (*Кідрук one love) та є поціновувачем смачного індійського чаю.

Недавні новини

Мешканець Дніпра зґвалтував та вбив 11-річну дівчинку

Взимку 2024 року мешканець Дніпра зґвалтував та вбив 11-річну дівчинку. Зловмисника затримали, його судитимуть. Про…

6 години ago

На Рівненщині попрощались із чотирма захисниками

На Рівненщині попрощались із чотирма загиблими захисниками: Олександром Бубою, В'ячеславом Авдейчиком, Анатолієм Довматом та Володимиром…

6 години ago

На Кіровоградщині двоє дітей отруїлися грибами

У Долинській громаді Кіровоградської області двоє дітей отруїлися дикорослими грибами. Про це розповіла головна санітарна…

7 години ago

В Україну йде холод з Баренцевого моря: синоптик попереджає про заморозки

Найближчими вихідними, 4 та 5 травня, в Україні буде прохолодно та навіть холодно. Місцями пройдуть…

7 години ago

З 4 травня статус “обмежено придатний” для військовозобов’язаних скасовується

Міністерство оборони України внесло зміни у процедуру визначення придатності до військової служби. Відповідні зміни до…

9 години ago

Як спекти смачну паску: 10 тонкощів від хороших господинь

Ідеальна паска - пишна, м'яка, добре пропечена й ароматна. Щоб вона вийшла такою, варто пам'ятати…

9 години ago