Науковці з’ясували, що антисептики з йодом значно зменшують ризик зараження коронавірусом

event 15:54 Понеділок 26 Квітня 2021 Здоров'я

У Сінгапурі медики виявили, що регулярне використання спрею для горла на основі йоду знижує ризик зараження COVID-19 більш ніж на 20%.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Дослідження було проведено групою науковців-клініцистів з Національної університетської системи охорони здоров’я Сінгапуру (NUHS).

Зразки крові були взяті в понад трьох тисяч чоловіків, яких помістили на карантин в гуртожиток в травні минулого року.

Учасники дослідження були розділені на п’ять груп, кожна з яких приймала протягом шести тижнів один з препаратів: вітамін C (Контрольна група), цинк і вітамін C, спрей для горла з йодом, гідроксихлорохін (протималярійний засіб).

Через шість тижнів були зібрані зразки крові і проаналізовано їх антитіла до Sars-CoV-2. Було виявлено, що 70% тих, хто приймав вітамін С, були інфіковані, також захворіли 46%, які приймали спрей на основі йоду, і 49% робочих в групі гідроксихлорохіну.

За результатами експерименту, прийом спрею для горла з йодом три рази в день або перорального препарату гідроксихлорохіну — протималярійного препарату, один раз в день, знижує ймовірність зараження Sars-CoV-2, на 24%.

За словами науковців, перепрофілювання доступних існуючих ліків, таких як ліки з йодом і гідроксихлорохін, є практичним способом стримати поширення вірусу, особливо в регіонах, де лютує Covid-19.

Летальних випадків серед учасників дослідження не було зафіксовано, також ніхто не потребував госпіталізації через пневмонію.

Попри успішність лікування, науковці підкреслюють, що тільки масова вакцинація в усьому світі зможе ефективно зупинити вірус, і такі немедикаментозні втручання, як масковий режим і фізичне дистанціювання, є єдиними перевіреними заходами для зменшення ризику захворюваності.

Джерело: сайт Уніан

Читайте також: Синоптики розповіли, якою цього тижня буде погода в Україні

Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward