Науковці розповіли, як за 6 тижнів перемогти епідемію COVID-19 в мегаполісі

event 09:21 Вівторок 24 Листопадаа 2020 ПОДІЇ

Це не фантастика, а реальність яку вирахували за допомогою комп’ютерного моделювання.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Масове експрес-тестування на COVID-19, особливо тих людей, які не мають ознак інфекції, може покласти край пандемії протягом шести тижнів. Для цього потрібно проводити таке тестування кожних 3 дні. До такого висновку дійшли дослідники з Гарвардської школи охорони здоров’я та Університету Колорадо в Боулдері. 

Коментар: Наш загальний висновок полягає в тому, що, коли мова заходить про охорону здоров’я, краще проводити менш чутливий тест з результатами сьогодні, ніж завтра з більш чутливим тестом“, – сказав Даніель Ларремор, професор інформатики з Університету Колорадо та автор дослідження.

Швидкі тести коштують дешевше і можуть дати результати за лічені хвилини, а не за дні. Якби половина населення США тестувалася щотижня, а ті, у кого позитивні результати одразу йшли на ізоляцію від решти, це було б величезним кроком вперед, стверджують дослідники.

Коментар: Замість того, щоб казати всім залишатися вдома, щоб бути впевненими, що котрась одна хвора людина не поширює захворювання, ми могли б спонукати до перебування вдома лише заразних людей, натомість усі інші могли б продовжувати своє життя“, – каже Даніель Ларремор.

Згідно з дослідженням, заснованим на математичному моделюванні, експрес-тестування трьох чвертей населення міста кожні три дні зменшить кількість тих, хто в кінцевому підсумку заразиться на 88%, “достатньо, щоб довести епідемію до зникнення протягом шести тижнів”. 

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також: “Вперше з Середньовіччя”: у грудні можна буде побачити рідкісне небесне явище

Теги:
Останні новини
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward