Науковці розповіли, чим можуть бездротові навушники нашкодити організмові

event 00:43 Четвер 07 Січня 2021 ПОДІЇ

Цей гаджет створює низькочастотне магнітне поле, тобто є джерелом неіонізуючого випромінювання.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Науковці розповіли про можливі ризики використання бездротових навушників. Цей гаджет створює низькочастотне магнітне поле, тобто є джерелом неіонізуючого випромінювання. На даний момент не існує незаперечних доказів нешкідливості цього випромінювання, але немає і підтверджень того, що воно шкідливе.

Людей турбує близькість цього магнітного поля до голови, однак експерт вважає, що в цьому плані навушники безпечніші за смартфони, які також є джерелом неіонізуючого випромінювання. Єдина шкода бездротових навушників, яка вже доведена, полягає в тривалому впливі гучного звуку.

До слова, за словами лікаря-невролога і нейрохірурга Марата Якупова, чим частіше людина користується смартфоном і чим ближче до нього знаходиться, тим сильніше небезпека. Він пояснив, що через частий вплив  електромагнітних випромінювань можуть виникати головний біль, сонливість, підвищуватися дратівливість і втома.

Щоб знизити шкоду від впливу мобільного телефону на організм людини, Якупов радить не користуватися гаджетом дуже часто, не тримати телефон близько до голови під час виклику, а коли дзвінків немає, взагалі тримати подалі від себе. Краще вибирати пристрій з меншою потужністю і не носити його в кишенях.

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також: Австрійські вчені назвали основні сім ознак легкої форми COVID-19

Теги:
Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward