Науковці розповіли, чому не варто ходити до магазину в одноразових рукавицях

event 12:19 Четвер 30 Квітня 2020 ПОДІЇ

Прагнення захистити себе від контакту із забрудненими поверхнями зрозуміле, однак ходити до магазину і здійснювати покупки в одноразових рукавичках не потрібно. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій

Це не тільки малоефективно, але також небезпечно, заявляють німецькі експерти.

У супермаркетах рукавички намагаються носити всі: покупці, касири, працівники, які займаються розпакуванням і прибиранням. Величезна кількість людей переконана, що так вони захищають себе від коронавірусу, який можливо мешкає на торгових полицях, візках, упаковках або грошах.

Однак медики наполегливо рекомендують не робити цього. Серед них лікар загальної практики, доктор медицини Марк Ханефельд. За його словами, використовувані людьми у магазинах рукавички пористі, тобто, мають перфорації. При використанні ці якості лише посилюються. Це означає, що на руки через пори здатні проникати патогени.

Коментар:Бактерії з задоволенням розмножуються під шаром рукавички у теплому вологому середовищі. Якщо не дезінфікувати руки, на них при носінні рукавичок утворюється справжня клоака“, – стверджує експерт.

На його думку, носіння рукавичок у магазинах лише сприяє розмноженню небезпечних мікроорганізмів, які виживають на їх матеріалі значно успішніше, ніж на шкірі рук, які миються періодично. Торкаючись руками у рукавичках різних предметів і упаковок, люди забезпечують масштабніше перенесення патогенів, ніж якби робили це попередньо обробленими антисептиком руками, підкреслює доктор Ханефельд.

Цю думку поділяє професор Янне Верешільд з правління Німецького товариства інфекційних захворювань (DGI).

Коментар:Одноразові рукавички з латексу або нитрильного каучуку погано захищають власника від зараження коронавірусом SARS-CoV2. Така рукавичка не на 100% герметична, а також поглинає все, до чого ви торкаєтеся. Це навряд чи дає перевагу в плані захисту“, – пояснив експерт.

Джерело: сайт Радіо Максимум

Читайте також: Коронавірус може викликати страшну хворобу у молоді

Теги:
Останні новини
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward